Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Royal Bank of Scotland
RBS Nederland

De Royal Bank of Scotland behoort tot de vijf grootste banken ter wereld. Desondanks behaalde de bank in het laatste kwartaal van 2011 dikke rode cijfers. Het hoofdkantoor van de Royal Bank of Scotland is te vinden in Edinburgh, Schotland. Naast het merk Royal Bank of Scotland voert het nog enkele andere namen, zoals NatWest, Tesco Personal Finance en Citizens Financial Group. Die laatste wordt vooral in de Verenigde Staten gebruikt. De bank heeft in Nederland slechts twee vestigingen.

Het bedrijf behoort tot de top 20 van grootste bedrijven in de wereld, en binnen Europa is het zelfs de op één na grootste bank. In 2008 boekte de bank een verlies van 31 miljard, een absoluut record in de geschiedenis van Groot-Britannië. In het laatste kwartaal van 2011 kwamen er wederom rode cijfers en hierdoor is het vertrouwen toch enigszinds geslonken.

De Royal Bank of Scotland heeft overigens niets te maken met het bijna dezelfde naam dragende Bank of Scotland. Beide bedrijven komen uit Edinburgh, maar Bank of Scotland is eigendom van het bedrijf Lloyds Banking Group.

Statistieken

De Royal Bank of Scotland heeft 2 vestigingen en 183.700 medewerkers.

BIC code Royal Bank of Scotland

De BIC / SWIFT code van de Royal Bank of Scotland is RBOSGB2L.