Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Betaalkaarten

Een betaalkaart is een pasje, gemaakt van kunststof, welke digitale betalingen kan verwerken. Er wordt onderscheid gemaakt van verschillende betaalkaarten waaronder:

* Chipknip en proton
* Pinpas
* Creditcard

Chipknip:
De chipknip is een betaalkaart die vooraf opgeladen dient te worden in een speciale geldautomaat. Omdat de pinpas gekoppeld is aan uw bankrekeningnummer kan er eenvoudig geld overgeschreven worden van de bankrekening naar de chipknip.

De Chipknip dient voor kleine betalingen, in steeds meer Nederlandse gemeenten ziet u deze betaalmogelijkheid bijvoorbeeld ook terug bij parkeerautomaten.

Bij de betaling dient de Chipknip in het apparaat gestoken te worden, kunt u uw pincode invoeren en de betaling vervolgens bevestigen. Voor meer informatie zie de Chipknip pagina.

Pinpas:
De pinpas is een betaalkaart welke aan een specifiek bankrekeningnummer toebehoort en waarmee betalingen eenvoudig kunnen worden afgerond. De betaalautomaten welke de pinpas ondersteunen staan in verbinding met Interpay/ Equens die als tussenpersoon fungeert. Omdat zij direct uw bankrekeningsaldo automatisch uit kunnen lezen wordt er direct gecontroleerd of het te betalen bedrag wel aanwezig is, of dat het toegestaan is een negatief saldo te kunnen hebben op uw rekening. De gebruiker dient de betaling te accepteren door het invoeren van de pincode en te bevestigen met de groene knop (aanwezig op het betalingsapparaat).

Creditcard:
Lees meer over de Creditcard

Daarnaast worden er bij veel bedrijven, organisaties, instellingen en dergelijke ook eigen betaalkaarten gebruikt. Door het gebruik van speciaal hiervoor aanwezige apparatuur kan bijvoorbeeld door de invoer van contant geld een saldo worden toegevoegd aan uw pasje. Vervolgens kan er eenvoudig worden afgerekend. Het voordeel hiervan is dat personeel veel sneller betalingen af kan handelen en vals geld sneller ontdekt kan worden.