Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Betalingsverkeer

Betalingsverkeer is een algemene term betreft de betaling van een overeengekomen prijs voor bepaalde goederen en/ of diensten.

Bij de betaling wordt er gebruik gemaakt van geld, uitgegeven door de banken welke dan ook waken voor veiligheid. Nu is er in de loop van de tijd in het betalingsverkeer behoorlijk wat veranderd:

* Tot het eind van de 20e eeuw werd loon in de meeste gevallen contant betaald
* Na de opkomst van verschillende betalingsmogelijkheden wordt het betalingsverkeer vooral giraal verwerkt. Dit houdt in dat het geld naar uw unieke toegewezen bankrekeningnummer overgeschreven wordt.
* Steeds meer winkels stimuleren betalingen met de pinpas, het voordeel is het tegengaan van vals geld en de kwetsbaarheid tegenover criminelen.
* Bij betalingen via het internet wordt er veel gebruik gemaakt van Ideal (Nederlands product) en bij internationale bedrijven worden de verschillende Creditcards ook veel gebruikt

Het is ook wel duidelijk dat contant geld wellicht in de toekomst helemaal gaat verdwijnen of anders in een zeer kleine mate nog voor gaat komen.