Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

BKR

Het BKR (een veel gebruikte afkorting voor "Bureau Krediet Registratie") is een organisatie welke in 1965 is opgericht door banken en instellingen, dit met het doel kredieten en dergelijke van consumenten bij te houden om duidelijkheid te verschaffen over de financiële status van hen. Dit gebeurd door middel van een zogeheten BKR score die wordt berekend aan de hand van verschillende factoren. Je BKR score opvragen kan op verschillende manieren, op deze site vindt je meer informatie over het BKR opvragen.

Bij het BKR zijn meer dan 250 instellingen aangesloten, degene die beschikken over een bankvergunning zijn verplicht zich hier ook bij aan te sluiten. Ook zijn er postorderbedrijven, leasemaatschappijen en telefoonbedrijven bij het BKR aangesloten. Banken vragen op het moment dat een consument een lening wilt afsluiten de gegevens van de desbetreffende persoon op om een zo goed mogelijk inzicht te krijgen van de financiële status van deze persoon.

Het BKR is dan dus ook alleen maar een instantie welke gegevens verzamelt en verstrekt, oordelen over een bepaalde situatie doen zij niet. Er worden circa 15 miljoen aanvragen per jaar behandeld, per aanvraag wordt er circa 42 Eurocent als vergoeding gevraagd. Met deze inkomsten worden de circa 100 man personeel, het pand en dat soort zaken betaald, een winstgevend doel heeft het dan ook niet.

De volgende persoonlijke gegevens (ook eenmanszaken) worden opgenomen:
* Voorletter(s)
* Achternaam
* Geboortedatum
* Adres
* Woonplaats

Met de eventuele daarbij behorende gegevens:
* Het moment waarop het krediet ontstond
* De voorziene laatste aflossingsmaand
* De daadwerkelijke laatste aflossingsmaand
* De kredietsoort
* De hoogte van het krediet

Gegevens welke niet worden geregistreerd:
* Inkomsten
* Huurschuld
* Belastingschuld
* Onbetaalde rekeningen bij het energiebedrijf

Een consument kan het BKR vragen om zijn/haar gegevens in te kijken, de kosten hiervan zijn € 4.50 euro.