Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Kredietverstrekker

Een kredietverstrekker is iemand, in de meeste gevallen in dienst van een bedrijf of organisatie, welke de mogelijkheid heeft een krediet te verstrekken. Dit kan om kleine evenals grote geldbedragen gaan welke aan consumenten of bedrijven worden verschaft.

Afhankelijk van het soort krediet (een krediet is een ander woord voor lening) wordt er door de kredietverstrekker een offerte gemaakt met de daarbij behorende voorwaarden. Hierbij gaat het om rentepercentages, eventuele aflossing etcetera.

Voorwaarden waar een kredietverstrekker aan moet voldoen

* Voorwaarden van de lening mededelen, dit is in de wet bepaald
* Informatie bij het BKR opvragen

Zorg dat u bij meerdere kredietverstrekkers informatie inwint en offertes aanvraagt. Iedereen wil zijn of haar eigen product verkopen en daardoor kunnen ze u wel eens onduidelijk inlichten. Daarnaast kan het verschil in rente (en bijkomende kosten) onderling enorm zijn.