Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Storneren

Onterechte incasso storneren

Wanneer er door een automatische incasso naar uw mening ten onrechte geld is afgeschreven kunt u hier natuurlijk iets aan doen. Deze afschrijving kunt u terugdraaien, hier zijn een aantal termen voor:

* Storneren/ stornering, storno of stornoboeking

Stel internetprovider X schrijft naar uw mening ten onrechte een bedrag af, dan kunt u een stornering aanvragen. U kunt uw bank telefonisch benaderen om het probleem door te geven, deze zullen de storno vervolgens in werking laten treden. Binnen enkele dagen wordt dit bedrag dan weer terug op uw rekening geschreven. Ook is het bij enkele banken mogelijk om via het internetbankieren aan te geven dat er een transactie dient te worden gestorneerd.

In de meeste vallen is het mogelijk om tot 8 weken na de afschrijving het geld te laten storneren, in enkele gevallen kan dit afwijken. Het is dan ook raadzaam om regelmatig goed uw bankafschriften door te nemen!

Kansspel incasso

Een uitzonderingsgeval is de kansspelincasso. Deze soort van incasso wordt alleen uitgevoerd door kansspelbedrijven die in Nederland een vergunning hebben voor het organiseren van kansspelen cq loterijen. De kansspelincasso is NIET terug te boeken / te storneren. Pas dus goed op met dit soort incassomachtigingen. Een kansspelincasso machtiging kan ook telefonisch worden verkregen.