Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Acceptgiro

Een acceptgiro is een betaalmiddel in Nederland waarmee u eenvoudig een betaling uit kunt voeren. Bij een acceptgiro wordt het betaalkenmerk al voorgedrukt en in veel gevallen is het rekeningnummer van u al ingevoerd. In het gemakkelijkste geval is zelfs het bedrag al ingevuld en hoeft er enkel een handtekening te worden gezet.

Voordelen ten opzichte van een gewone overboeking:

* De betaler houdt een eenvoudig overzicht
* De betaler hoeft minder moeite te doen
* De ontvanger weet zeker dat de gegevens goed zijn ingevuld
* De ontvanger heeft zijn betaling vaak eerder ontvangen

Grote bedrijven sturen in veel gevallen een voorgedrukte acceptgiro met een 16-cijferige code. Deze cijfers bestaan in veel gevallen uit een klant- en factuurnummer zodat het voor de ontvanger eenvoudig te verwerken is via een automatisch systeem.

Evenals Ideal wordt ook de acceptgiro uitgegeven door Currence (in dit geval betreft het echter een dochteronderneming, genaamd Acceptgiro B.V.).

De toekomst van de papieren acceptgiro:

Aangezien internetbankieren inmiddels razend populair is en er hier ook een keuze kan worden gemaakt voor een digitale acceptgiro. Echter zal de papieren nota nooit verdwijnen, dit in verband met de ouderen en gehandicapten die in enkele gevallen niet in staat zijn om digitaal te betalen.