Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Mobiel betalen

Een nieuwe techniek, welke vanaf 2006 op de Nederlandse markt is, is mobiel betalen.

De Rabobank is in het najaar van 2006 op de markt gekomen met Rabo Mobiel, hierdoor werd het mogelijk om kleine betalingen met de mobiele telefoon te verrichten. Even later, in het voorjaar van 2007, werd het mogelijk om concertkaarten via internet te betalen om vervolgens direct via SMS te toegang te krijgen. Deze nieuwe dienst staat bekend onder de naam Mobile Ticketing, een manier van kaarten kopen welke redelijk populair aan het worden is en nog steeds zijn opmars maakt.

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden verder uitgebreid, zo kunt u in verscheidene parkeergarages via de mobiele telefoon het parkeertarief betalen. Ook in supermarkten en restaurants is het steeds vaker mogelijk om op deze manier de rekening te voldoen. Bijkomend voordeel hierbij is dat deze zaken minder contant geld in kas hoeven hebben.