Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

5 dingen die elke Cryptocurrency beginner moet doen

Het is je vast al opgevallen dat cryptocurrency razend populair is geworden de laatste jaren. Heb jij ook goede verhalen gehoord over deze nieuwe manier van investeren en geld verdienen? Het goede nieuws is dat iedereen ermee kan beginnen. Durf jij hierdoor de sprong te wagen? Lees dan snel verder! Er zijn namelijk een aantal dingen die je als beginner niet moet onderschatten en zeker moet doen.

1. Neem de tijd om je in crypto handel te verdiepen

Het spreekt voor zich, maar dit is een zeer belangrijke factor. Voordat je begint met beleggen, moet je eerst goed weten waar je mee bezig bent. Het is niet verstandig om zonder plan of strategie iets te proberen. Doe dus je eigen onderzoek naar de verschillende munten, bekijk stappenplannen en ontdek wat er allemaal bij komt kijken. Vergeet ook niet om je goed te informeren over de mogelijke risico’s. Tegenwoordig kun je ook workshops en cursussen volgen. Hierin leer je meer over de wereld van crypto, maar ook hoe je veilig aan de slag gaat.

2. Kies een goede cryptocurrency exchange

Wanneer je genoeg kennis hebt opgedaan, wil vast snel bitcoin kopen. Digitale valuta kun je aanschaffen via een cryptocurrency exchange, dit is een handelsplatform. Je kan het zien als een bedrijf waar je cryptomunten kunt kopen én verkopen. Er zijn echter veel partijen om uit te kiezen. Sluit je dus niet bij de eerste partij die je tegenkomt, elk platform is namelijk anders. Het is daarom verstandig om ze met elkaar te vergelijken. Let hierbij op gebruiksgemak, het aanbod munten, betaalopties en de kosten. En natuurlijk staat veiligheid staat voorop. Je bent met geld bezig en wilt geen risico’s lopen. Bekijk dus gebruikerservaringen en check de veiligheidsmaatregelen. Voor beginners is het ook handig om ergens terecht te kunnen met vragen. Veel platformen, zoals SATOS, hebben een klantenservice.

3. Start met een klein bedrag

Wees niet hebberig en investeer geen hoge bedragen in de hoop dat je er snel rijk mee wordt. Je moet wat je hebt geleerd nu in de praktijk toepassen, begin dus bescheiden met een klein bedrag. Dan kun je zien wat er vervolgens mee gebeurd. Cryptocurrency is én blijft een risicovolle investering. Je kan snel winst maken, maar ook snel alles verliezen. Leg dus niet meer in dan je daadwerkelijk kunt missen. Kort gezegd: gebruik geld dat je eigenlijk niet nodig hebt. Dit zal je veel stress besparen.

Beveilig je crypto

Met een fysieke portemonnee ga je zorgvuldig om en hetzelfde geldt uiteraard voor je digitale portemonnee. Jij hebt de volledige controle erover. Door je investeringen goed te beveiligen voorkom je dat digitale zakkenrollers (hackers) er met je munten vandoor gaan. Gebruik o.a. lastige wachtwoorden, een 2FA authenticator, een hardware wallet en verdeel je investering.

Controleer altijd je transacties

Typefouten, we maken ze allemaal wel eens. In de wereld van crypto kan dit echter nare gevolgen hebben. Bij banken kun je nog geld terugkrijgen als je het naar de verkeerde rekening stuurt, dat is dus hier niet het geval. Zorg er dus voor dat je goed wakker bent als je besluit om je valuta te verplaatsen. Elke wallet heeft namelijk een uniek adres, dit is een lange code met zowel cijfers als letters. Stuur je jouw munten per ongeluk naar het verkeerde adres, dan ben je het kwijt en dat zou enorm balen zijn.

Hopelijk helpen deze tips je op weg en kun je binnenkort de vruchten plukken van je investeringen. Veel succes!

Meer financieel nieuws...