Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

7 makkelijke manieren om een centje opzij te zetten

Het leven is duur voor iedereen, maar Nederlanders weten als geen ander hoe ze kunnen besparen. Wie op zoek is naar simpele manieren om een paar euro extra over te houden, is hier aan het juiste adres. Naast beleggen of investeren kan je met deze tips snel een centje opzij zetten.

1. Herbekijk je energieleverancier

Loopt je maandelijkse energiefactuur ook zo hoog op? Water, gas en elektriciteit zijn voor de meeste gezinnen dure uitgaven. Maar wist je dat je heel makkelijk geld kan besparen door regelmatig de verschillende leveranciers te vergelijken en te veranderen naar een goedkopere aanbieder?

2. Plan je boodschappen goed op voorhand ?

Door een goed uitgekiend boodschappenlijstje op te stellen en al je aankopen in één keer te doen, zal je met minder spullen thuiskomen die je eigenlijk niet nodig hebt. Vaak kopen we snoepgoed en andere ongezonde voedingswaren in een impulsieve bui. Wie op voorhand nadenkt over zijn weekmenu, kiest sneller voor gezondere opties.

3. ? en koop vaker in bulk

Verzorgingsproducten die je sowieso geregeld nodig hebt en voedingswaren die niet vervallen, zijn zaken waarvan je gerust iets extra kan meenemen. Grote verpakkingen zijn bijna altijd goedkoper en zo kan je dus bij elke aankoop verschillende euro?s uitsparen. Ook groenten en vlees kan je gerust in grote verpakkingen kopen en vervolgens in kleinere porties in je vriezer stoppen.

4. Neem elke dag je eigen lunch mee naar het werk ?

Het is verleidelijk om als lunch ergens snel een broodje te halen of even vlug langs de Albert Heijn te gaan. Dat is natuurlijk lekker makkelijk en smakelijk, maar na een week heb je al snel heel wat geld uitgegeven. Een betere optie is om een brood en beleg te kopen of wat verse groentjes tot een slaatje te verwerken en dagelijks je eigen lunch mee te nemen naar het werk.

5. ? en stop je kleingeld in een pot

Alle kleine beetjes helpen en vele kleintjes maken één groot. Het is een torenhoog cliché, maar het klopt natuurlijk wel. Verzamel thuis je kleingeld in een spaarpot of een leuke jampot en kijk hoe je kapitaal vanzelf groeit. Echt rijk zal je er natuurlijk niet van worden, maar na een jaar kan je met je verzamelde geld wel iets leuks gaan doen.

6. Waag je kans in een online gokspel ?

Wie altijd geluk heeft in het spel, kan zijn lot tarten door wat extra euro?s opzij te houden om te spenderen in een online casino. Waag je kans en wie weet verdubbel jij je budget wel? Profiteer nu bovendien van een unieke welkomstbonus op de slotmachines van Slotty Vegas en je hebt meteen nog meer kans.

7. ? of verander je hobby in extra zakgeld

Heb jij geweldige talenten waarmee je anderen blij zou kunnen maken? Dan is dat jouw kans om een centje bij te verdienen. Prijs je diensten of producten aan bij je familie, vrienden en kennissen. Denk outside the box en de mogelijkheden zijn eindeloos. Verkoop potjes zelfgemaakte jam, leuke juweeltjes of rijd het gras af voor je oudere buurvrouw.

Met deze tips bespaar jij lekker snel en makkelijk elke maand weer een paar euro?s. Na een jaar kan je daar vast iets leuks mee gaan doen!

Meer financieel nieuws...