Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

ABN Amro werkt tegen bij schuldenafschrijving Griekenland

ABN Amro werkt tegen bij schuldenafschrijving Griekenland, aldus RTLZ. De deadline voor deelname aan schuldenafschrijving Griekenland verloopt vandaag.

ABN Amro werkt mogelijk tegen bij de schuldenafschrijving van Griekenland door banken. De Griekse schuld bij de Nederlandse bank bedraagt 1,3 miljard euro en ABN Amro dreigt nu de deadline voor deelname aan de schuldenafschrijving te laten voor wat het is. Dat meldt RTLZ.

Een meerderheid van de banken is al akkoord met een vrijwillige schuldenruil, zodat de staatsschuld van het financieel kwetsbare Griekenland met 107 miljard euro is teruggedrongen. Maar banken zijn ook verplicht afzonderlijk in te stemmen en de deadline daarvoor verloopt vandaag. ABN Amro werkt volgens RTLZ nog tegen.

Het pakket aan maatregelen, waarbij de schuld van Griekenland in 2020 terug moet worden gebracht naar 120,5 procent van het bruto binnenlands product, is een overeenkomst met schuldeisers. In ruil daarvoor krijgt Athene steun van 130 miljard euro van Europa en het Internationaal Monetair Fonds.

Om de Griekse schulden te verminderen, nemen bezitters van die schulden een verlies op hun bezittingen. Dat verlies bedraagt 53 procent, ofwel een afschrijving van ongeveer 74 procent. Griekenland liet onlangs nog weten te hopen dat 90 procent van de schuldeisers deelneemt aan het programma.

Meer financieel nieuws...