Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

ABN Amro ziet winst dalen

ABN Amro heeft in het eerste kwartaal van 2012 een winst geboekt van 454 miljoen euro tegenover 539 miljoen euro een jaar eerder. De bank maakte de winstdaling woensdag bekend.

ABN Amro heeft in het eerste kwartaal van 2012 een winst geboekt van 454 miljoen euro tegenover 539 miljoen euro een jaar eerder. De bank maakte de winstdaling woensdag bekend.

De daling van de winst is te wijten aan een kleine afname van de inkomsten van de bank. Daarnaast moest er meer geld opzij gezet worden voor zogeheten ‘slechte leningen’. Aanleiding hiervoor is de neergang van de Nederlandse economie.

“Aangezien de markt waarin wij opereren nog steeds instabiel is, kunnen deze eerste kwartaalresultaten niet naar de rest van het jaar worden geëxtrapoleerd”, licht directeur Gerrit Zalm van ABN Amro toe. “Vooruitkijkend verwachten wij een toename van de kredietvoorzieningen, deels op basis van de zwakke vooruitzichten voor de Nederlandse economie, en een aanhoudende druk op de rentemarges.”

De pot die ABN Amro heeft voor leningen die waarschijnlijk niet meer kunnen worden afgelost, is in het eerste kwartaal met 62 miljoen euro aangevuld. De pot telt nu 187 miljoen euro en komt door de verslechterde economie ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011. “De stijging van de kredietvoorzieningen is vooral zichtbaar in consumentenleningen en de zakelijke vastgoedsector”, aldus Zalm.

Meer financieel nieuws...