Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

AFM start onderzoek naar handelswijze Deloitte

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) gaat de handelswijze van het advies- en accountsbedrijf Deloitte onderzoeken, zo heeft beurswaakhond AFM laten weten aan Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

De beschuldiging, waarbij Deloitte en voormalig directeur Dassen het moeten ontgelden, komt van de kant van de VEB. “Indien hetgeen u stelt over de handelswijze van Deloitte en de heer Dassen juist is, acht de AFM dit zeer kwalijk en onaanvaardbaar”, aldus de AFM in een brief aan de VEB. De waakhond laat weten de beschuldigen van een gebrekkige controle in de Ahold-zaak te gaan onderzoeken.

De AFM stelt dat beleggersvereniging VEB ook zelf actie moet ondernemen. De VEB heeft daar inmiddels op gereageerd. “We hebben de nodige voorbereidingen getroffen om deze suggestie uit te voeren”, aldus directeur van de VEB Jan Maarten Slagter. De beschuldiging betreft het schuiven met posten tussen verschillende juridische entiteiten van Deloitte.

Deloitte zou Ahold-beleggers met hun schadeclaim bewust gepoogd hebben naar het verkeerde loket te sturen. Op deze manier hoopte de accountantsorganisatie eventuele rechtszaken over het aandeel van Deloitte in het boekhoudschandaal van Ahold te laten verjaren. “En dat is account-onwaardig”, zei Slagter eerder.

De schade in de zaak Ahold komt neer op een bedrag van 16 miljard euro. Wat de precieze schade is, wordt nog onderzocht.

Meer financieel nieuws...