Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Als zzp’er meer opdrachten krijgen

Voor ondernemers kan het best lastig zijn om potentiële klanten te vinden. In het bijzonder wanneer je kort geleden begonnen bent met ondernemen! Bouw je naamsbekendheid op door een tijdelijk pop-up store te openen? Kies je voor een fysieke vestiging, die je groots aankondigt in de lokale krant? Zet je wellicht in op SEO voor je website? In dit artikel lees je meer over de wijze waarop je online meer opdrachten kunt krijgen. Houd er rekening mee dat online branding, het online opbouwen van naamsbekendheid, uit diverse componenten bestaat. Kijk verder dan een losse website alleen, maar investeer bijvoorbeeld ook in sociale media en een nieuwsbrief.

SEO en SEA inzetten voor je website

Meer opdrachten krijgen als zzp’er kan onder meer middels SEO en SEA. SEO staat voor zoekmachine optimalisatie en is gericht op de langere termijn. Het zal enige tijd duren, voordat een SEO strategie z’n vruchten afwerpt. Met SEA, zoekmachine adverteren, scoor je op de korte termijn. Op langere termijn levert dit echter weinig op! Het kost immers geld om te adverteren in de zoekmachine, terwijl het je posities niet blijvend verbetert. Schakel een partij als SmartRanking in, om je te adviseren over de juiste mix van SEO en SEA.

Blijf werken aan nieuwe content

Onderdeel van SEO is het periodiek toevoegen van nieuwe content, die waarde toevoegt aan je website en een meerwaarde biedt voor bezoekers. Nieuwe content kun je richten op specifieke thema’s, relevant voor de diensten die je als zzp’er aanbiedt. Kijk hierbij onder meer eens naar pillar pages. Het is een soort landingspagina, waarop je een bezoeker meer vertelt over de verschillende onderwerpen rondom een zoekterm X. Geef ieder van de besproken onderwerpen een eigen pagina en verwijs hier via de pillar page naar. Zo blijft een bezoeker langer op je website, wat een positieve invloed heeft op je SEO score. Daarbij houdt het je website gestructureerd.

Diverse andere componenten rondom SEO

Niet alleen het toevoegen van content helpt je meer opdrachten binnen te halen als zzp’er. Kijk ook naar diverse andere factoren, zoals het gebruik van een meta titel en meta description bij teksten. Let daarbij op de snelheid van je website, het aantal bezoekers dat je website al op de eerste pagina verlaat, enzovoorts.

Tip: maak op verschillende punten gebruik van een call to action (CTA)! Zo kun je bezoekers aanzetten tot het aanvragen van een offerte of het afnemen van een product.

Meer financieel nieuws...