Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Banken gaan goede kant op

Een groot deel van de Nederlandse banken gaat de goede kant op. De banken zetten stappen vooruit wat betreft mensenrechten, arbeidsrechten en bonusbeleid, aldus de Eerlijke Bankwijzer.

Een groot deel van de Nederlandse banken gaat de goede kant op. De banken zetten stappen vooruit wat betreft mensenrechten, arbeidsrechten en bonusbeleid, zo staat in de nieuwe uitgave van de Eerlijke Bankwijzer.

De banken die de grootste stappen voorwaarts hebben gezet zijn Friesland Bank, ABN Amro, NIBC en Van Lanschoten. In de nieuwe editie van de Eerlijke Bankwijzer worden banken afgerekend op beleidsaanscherpingen in de laatste 3 jaar. Het beleid op het gebied van klimaat, dierenwelzijn en natuur laat bij veel banken nog wel te wensen over.

“Het wapenbeleid van Aegon is zelfs verslechterd omdat Aegon weer beleggingen toestaat in bedrijven die kernwapens maken”, aldus een woordvoerder van de bankwijzer.

Van alle banken ging het beleid van ABN Amro het meest erop vooruit. De bank haalde een hogere score op acht onderwerpen, waaronder de onderwerp investeringen in olie en mensenrechten.

De Eerlijke Bankwijzer is een initiatief van FNV, Amnesty International, Oxfam Novib, Milieudefensie, de Dierenbescherming en IKV Pax Christi. De publicatie over het beleid van banken op het gebied van onder meer natuur, wapens, investeringen in landbouw, mijnbouwbouw, olie en mensenrechten vindt jaarlijks plaats.

Meer financieel nieuws...