Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Europese banken vertrouwen elkaar niet

Banken in Europa vertrouwen elkaar niet. Dat is één van de conclusies die kan worden getrokken uit het feit dat Europese banken afgelopen vrijdag opnieuw enorme bedragen hebben geparkeerd bij de Europese Centrale Bank (ECB).

Banken in Europa vertrouwen elkaar niet. Dat is één van de conclusies die kan worden getrokken uit het feit dat Europese banken afgelopen vrijdag opnieuw enorme bedragen hebben geparkeerd bij de Europese Centrale Bank (ECB). In totaliteit werd er tot en met vrijdag jongstleden ruim 820 miljard euro gestort op deposito's bij de ECB.

Eerder waren banken eerder geneigd om geld bij elkaar onder te brengen, hiermee werden grotere rentes behaald maar het bracht wel meer risico met zich mee. Een faillissement van één bank kan dan namelijk meerdere banken meeslepen in een financiele catastrofe. Het ECB wordt echter gezien als een "veilige haven" om geld weg te zetten.

Aan de andere kant kunnen banken, indien noodzakelijk, een heel goedkope lening aanvragen bij de Europese Centrale Bank. Afgelopen week maakte de SNS Bank als enigste Nederlandse bank gebruik van de mogelijkheid tot het afsluiten van een noodlening tegen slechts 1 procent rente. Andere banken in Nederland lieten deze kans aan zich voorbij gaan, voornamelijk vanwege het mogelijk creëren van imagoschade.

Meer financieel nieuws...