Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Banken soepelen bij hypotheek voor zelfstandigen

Zelfstandigen en mensen zonder vaste aanstelling krijgen eenvoudiger een hypotheek nu banken beter naar hun persoonlijke situatie kijkt.

Het Financieele dagblad meldt op basis van bronnen binnen de woningmarkt dat banken van de AFM meer ruimte krijgen om hypotheken te verstrekken aan zelfstandigen, flexwerkers en jongeren die net zijn afgestudeerd.

Voor veel huizenkopers zonder vaste aanstelling is het lastig om een hypotheek te krijgen. Door de AFM werd de afgelopen jaren streng toegezien op banken zodat deze niet teveel risico namen bij het verstrekken van een hypotheek.

Volgens de AFM zijn er geen regels veranderd, echter kijken banken steeds meer naar de persoonlijke situatie dan naar de regeltjes van de AFM.

Meer financieel nieuws...