Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Bedrijven nog niet goed voorbereid op invoering IBAN nummer

Nederlandse bedrijven zijn nog lang niet klaar voor de invoering van het IBAN nummer. Het IBAN, dat begin 2014 alle huidige rekeningnummers gaat vervangen, zorgt voor veel gedoe in het bedrijfsleven.

Nederlandse bedrijven zijn nog lang niet klaar voor de invoering van het IBAN nummer. Het IBAN, dat begin 2014 alle huidige rekeningnummers gaat vervangen, zorgt voor veel gedoe in het bedrijfsleven. Allerlei financiele processen moeten worden aangepast. Maar liefst drie op de vijf bedrijven (60 procent) is nog niet berekend op de verandering.

Een grote fabrikant van boekhoudsoftware, AFAS, heeft hier onderzoek naar gedaan. Ze maken zich zorgen want als bedrijven niet op tijd hun zaakjes in orde hebben kan het hele betalingsverkeer stil komen te liggen en dat is funest. Gezien de huidige economische situatie kan dit voor bepaalde bedrijven zelfs de doodsteek betekenen. Uit de steekproef is ook gebleken dat maar 10 procent van de bedrijven echt helemaal klaar is om over te stappen naar het IBAN en SEPA betalingsstelsel.

Wilt u zich als bedrijf voorbereiden op de komst van het IBAN? Vermeld dan nu al uw IBAN nummer op facturen, offertes en andere documenten. Overleg met uw bank over wat u doet met incassocontracten, batch betalingen (CLIEOP03) en acceptgiro's indien u die gebruikt. Zorg dat u voor het derde kwartaal van het komende jaar volledig overgestapt bent op IBAN zodat u straks niet voor verrassingen komt te staan.

Meer financieel nieuws...