Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Belangrijke weetjes over de NFT

Tegenwoordig gaat steeds meer via online platformen. Niet geheel onlogisch, want we vinden steeds nieuwere technieken uit, waardoor we ons dagelijks leven als het ware makkelijker maken. Ook maken we gebruik van online middelen, zoals de Bitcoin. Een middel dat lijkt op de Bitcoin is de NFT. Maar wat is dit nu precies? En wat kun je ermee? In de tekst hieronder lees je daar meer over!

Wat is een NFT?

De afkorting NFT staat voor Non fungible token. Hierbij draait het als het ware om een digitaal product dat door middel van een blockchain opgeslagen wordt. Het is dus iets anders dan de Bitcoin. Een NFT is te vergelijken met de Bitcoin, maar ze hebben wel een ander ruilmiddel. Zo ruil je een NFT met geld. Wanneer je een NFT aanschaft, schaf je als het ware een soort schilderij aan. Het is dus digitale kunst die je online kunt vinden.

Is het aanschaffen van een NFT een goede investering?

NFT’s bestaan nog niet erg lang. Om nu al te zeggen dat het een goede investering is, kun je dus eigenlijk nog niet goed concluderen. Toch zie je al veel succes bij de NFT’s. Zo is er al veel geld mee verdiend door verschillende mensen. Toch maken grote bedrijven er gebruik van. Hierdoor worden de NFT wel bekender. Denk aan platformen als twitter en Google. Net als bij de crypto’s, zoals de Bitcoin, is het hierbij belangrijk je te verdiepen in de NFT’s. Wanneer je er een aan wilt schaffen wil je hier wel de nodige kennis voor hebben, voordat je straks erg veel geld kwijt raakt. Hierdoor weet je uiteindelijk zeker of het voor jou wel of geen goede investering gaat zijn.

Wat zijn de mogelijke risico’s?

Wellicht ken je de mogelijke risico’s die gelden in de crypto wereld. Bij de NFT’s gelden dezelfde risico’s als bij de crypto wereld. Toch is het bij de NFT’s wat voorspelbaarder. Hierbij kun je namelijk een digitaal schilderij bekijken in plaats van een ‘saaie’ munt. De markt binnen de NFT’s is heel wisselend. Hierdoor kan het zijn dat je NFT minder waard wordt en dat je mogelijk verlies draait. Daarnaast is het niet mogelijk om een copyright te claimen. Hierdoor kunnen anderen dus als het ware jouw NFT met gemak kopiëren, zonder dat hier voor hen nadelen aan zitten. Daarnaast kun je dus ook zo’n kopie aanschaffen, terwijl je dacht dat het de originele versie was. Daarom is goed verdiepen in de NFT’s een belangrijk aspect. Je moet weten waar je in investeert en dat dit goed zit.

Hoe verkoop je een NFT?

Voor kunstenaars zijn de NFT’s een mooie uitkomst. Via hier kunnen ze hun werk verkopen. Hierbij kunnen ze hun kunst digitaal maken, maar hoe verkopen ze deze nu? Je kunt een NFT met gemak te koop zetten, maar dan moet iemand deze natuurlijk wel kopen. Hierbij is het promoten van de NFT erg belangrijk. Door goed te promoten zal er iemand zijn die je NFT ziet en hem mooi vindt. Dan zit er voor diegene niks anders meer op dan de NFT aanschaffen. Jij blij met je verkoop en hij blij met zijn aankoop.

Meer financieel nieuws...