Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Belastingdienst heeft meeste aangiftes binnen

De Belastingdienst heeft de belastingaangiftes voor de inkomstenbelasting binnen. De fiscus heeft ook te maken met belastingplichtigen die uitstel aanvragen.

De Belastingdienst heeft bijna alle belastingaangiftes voor de inkomstenbelasting binnen. De fiscus verwachtte van zo'n 8,5 miljoen Nederlanders een belastingaangifte voor 1 april en daarvan zijn er meer dan 7,5 miljoen binnen, zo meldt het ANP.

Ongeveer 1 miljoen Nederlandse belastingplichtigen hebben uitstel aangevraagd voor het doen van aangifte. Hier staat tegenover dat de fiscus dit weekeinde zo?n 7,6 miljoen aangiftes binnenkreeg. Voor veel mensen werd het invullen van de belastingaangifte gemakkelijker gemaakt door vooraf ingevulde cijfers, waardoor alleen controle noodzakelijk was.

Online aangifte doen

Een noemenswaardige ontwikkeling is de terugloop van het aantal papieren belastingaangiftes. Werden er vorig jaar nog 600.000 papieren aangiftes ingediend, staat de teller dit jaar op 160.000. Ondernemers zijn al verplicht online aangifte te doen. Hebt u als ondernemer hulp nodig met het bijhouden van uw cijfers? Gebruik dan bijvoorbeeld een systeem als Controlligence, waarmee u facturen en administratie regelt en ook de benodigde informatie voor uw belastingaangifte krijgt opgeleverd.

Vergeet uw betalingskenmerk niet

Wilt u aangifte doen? Vergeet dan nooit het betalingskenmerk van de Belastingdienst te vermelden. Dit betalingskenmerk bestaat uit 16 cijfers en staat op de acceptgiro van de aanslag. Waarom dit zo belangrijk is? Indien u dit cijfer vergeet of onjuist opgeeft, dan kan uw betaling niet juist verwerkt worden en loopt u risico op een boete.

Indien u uw nummer bent kwijtgeraakt, dan kunt u dit altijd via de site van de Belastingdienst achterhalen. Mocht u uw aangifte al ingediend hebben en komt u er later achter dat u een onjuist betalingskenmerk heeft gebruikt? Dien dan een bezwaarschift in via het ondernemersportaal van de belastingdienst en vraag om uitstel van betaling.

De belastingtelefoon hiervoor bellen heeft overigens geen zin, dus bespaar uzelf tijd en ga direct aan de slag met het bezwaarschrift. Komt u er zelf niet uit? Dan kunt u altijd nog een boekhouder raadplegen. Veel succes!

Meer financieel nieuws...