Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Beleggers beleggen steeds minder in eigen land

Particuliere beleggers uit Nederland beleggen steeds minder geld in eigen land. Dat blijkt uit de door ING gepubliceerde Beleggersbarometer.

Particuliere beleggers uit Nederland beleggen steeds minder geld in eigen land en steeds vaker in het buitenland. Dat meldt ING op basis van het gepubliceerde Beleggersbarometer.

Volgens de Beleggersbarometer van ING belegt op dit moment 46 procent van de Nederlandse beleggers zijn geld in Nederland. In 2010 belegde 75 procent van de beleggers in eigen land. Om die reden is momenteel nog een derde van het belegde vermogen van Nederlanders in eigen land tegenover 55 procent twee jaar geleden.

De bank stelt dat het rendement van de Nederlandse beurs de afgelopen 10 jaar kansen heeft laten liggen ten opzichte van buitenlandse beurzen. Nederlandse beleggers kiezen daarom steeds frequenter voor beleggen in het buitenland en dan met name buiten Europa.

Wel geeft ING aan dat beleggers de afgelopen maand iets meer vertrouwen hebben gekregen in de markten. De barometer van de bank steeg weliswaar van 88 tot 92 punten en daarmee is het overgrote deel van de beleggers pessimistisch gestemd. Als het aantal van 100 punten is behaald, is de stemming neutraal.

Meer financieel nieuws...