Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

België saneert 11 miljard euro extra

De economische crisis is ook in België onvermijdelijk. Dat blijkt uit onderzoek van het Federaal Planbureau van België.

De economische crisis is ook in België onvermijdelijk. België moet de komende jaren een extra 11 miljard euro saneren om de begroting van 2015 op een rijtje te krijgen. Dat komt naar voren uit een onderzoek van het Federaal Planbureau van België.

Al in 2013 zal België 3 miljard euro saneren om de doelstelling wat betreft de begroting te bereiken. Die doelstelling schrijft voor dat het land in 2015 het begrotingstekort heeft teruggedrongen naar 2,15 procent van het bruto binnenlands product. Volgens het Federaal Planbureau blijft zonder de extra saneringsmaatregelen het tekort op 2,8 procent steken tegenover 2,5 procent in 2017.

Alle landen in de Europese Unie hebben de regel opgelegd gekregen het begrotingstekort in 2013 terug te dringen naar 3 procent van het bruto binnenlands product. Op den duur moet het tekort nog verder worden teruggedrongen.

Het Federaal Planbureau laat wel weten dat België hoogstwaarschijnlijk een recessie ontloopt. De economische groei zou echter klein zijn, namelijk 0,1 procent. In 2013 verwacht het bureau een groei van 1,4 procent.

Meer financieel nieuws...