Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Bespaar elke maand geld met deze 3 tips

Mogelijkheid om rood te staan op je rekening opzeggen

Niet meer geld uitgeven dan dat er binnenkomt, is natuurlijk altijd erg verstandig... Maar het kan altijd voorkomen dat je gebruik wilt maken van budget dat niet voorradig is op dat moment. Zo kun je er voor kiezen om rood te staan bij je bank. Hiermee krijg je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een bedrag tussen de ? 500-2000 in de min te staan en direct extra budget tot je beschikking te hebben.

Op korte termijn lijkt rood staan op je rekening een juiste keuze. Echter, je zult dit ooit weer moeten terugbetalen. Buiten het feit dat je het geleende bedrag dient terug te betalen, moet je ook extra kosten betalen als je rood staat voor een langere periode. Zo betaal je dus altijd meer dan dat je uiteindelijk in het rood hebt gestaan. Gelukkig is er ook nog de optie geld lenen tegen een lage rente via becam.nl.

Daarom adviseren wij om zo snel mogelijk het bedrag dat je in het rood staat terug te betalen. En vervolgens de mogelijkheid tot rood staan te deactiveren bij de bank. Zo kom je niet meer in de verleiding om weer gebruik te maken van deze mogelijkheid. Hiermee bespaar je op de maandelijkse kosten omdat je er voor kiest om niet meer rood te staan. Het is dus zeker niet vrijblijvend... en zeg eens eerlijk; die min voor je saldo wil je natuurlijk zo snel mogelijk weg hebben!

Herzien van je hypothecaire lening

Tegenwoordig wordt een herfinanciering van de hypotheeklening door steeds meer mensen aangevraagd. Dit komt met name door de historisch lage rente die op dit moment wordt geheven op hypotheekleningen. Wat in sommige gevallen lager ligt dan 1% en in hele unieke gevallen zelfs negatief kan zijn en onder de 0% duikt.

Wanneer je 10 jaar geleden een hypotheek hebt aangevraagd, ben je dus hoogstwaarschijnlijk een overeenkomst aangegaan voor een hoger rentepercentage. Is je rentevaste periode ondertussen afgelopen? Dan is nu de vraag; of je voordeel kunt behalen bij het beëindigen van je huidige hypotheeklening, de boete en bijkomende kosten daarbij accepteert en vervolgens een nieuwe hypotheek aanvraagt met een lagere rente? De boete bestaat uit maximaal drie maanden de rentekosten die je elke maand betaald. Daarnaast betaal je bijvoorbeeld ook voor het aanmaken van een financieringsdossier wanneer je nieuwe krediet wordt aangemaakt.

Deze rekensom dien je van tevoren uit te voeren, zodat je er zeker van bent dat je daadwerkelijk geld gaat besparen. Wanneer dit inderdaad het geval is, kun je een afspraak maken bij de bank en je verzoek tot herfinanciering indienen. Ook al zal de bank niet happig zijn op je aanvraag, ze zullen het in de meeste gevallen wel accepteren. Ze willen je immers niet kwijt als klant.

Besparen op je energierekening

Wist je dat overstappen naar een nieuwe energieleverancier in veel situaties zeer lonend kan zijn? Zo komt het geregeld voor dat mensen op jaarbasis honderden euro's besparen op hun energierekening, nadat ze zijn overgestapt naar een aanbieder die voordeliger is.

Daarentegen dien je wel enige research uit te voeren om te achterhalen of je daadwerkelijk voordeel kunt behalen... En het is belangrijk om te achterhalen bij welke aanbieder je het meest kunt besparen ten opzichte van je huidige aanbieder. Daarom is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een online energievergelijker. Zo worden alle opties -op basis van jouw persoonlijke voorkeuren- automatisch aan je getoond. Hoe makkelijk wil je het hebben? Bekijk alle opties en lees alle details, voorwaarden en reviews goed door. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en sta je later niet voor verrassingen. Vervolgens meld je je aan bij de aanbieder waarvan jij denkt dat die het beste aansluit op je wensen en behoeften. Je ontvangt direct een bevestiging via de mail en vanaf dat moment wordt de volledige overstap voor je geregeld. Je hoeft dus zelf niets meer te ondernemen om de overstap te realiseren. Zo kun jij het geld dat je bespaart aan veel leukere dingen besteden!

Meer financieel nieuws...