Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Besparen op vaste lasten

Aan het eind van je geld nog wat maand over hebben... dat is altijd een tegenvaller. We hebben veel vaste lasten, oftewel producten en diensten die periodiek (meestal per maand) worden afgerekend. Energie, water, internet en televisie, verzekeringen, hypotheek of huur, belastingen en de diverse abonnementen. Sommigen rekenen ook goede doelen hieronder. Hier lees je hoe je het tij weer een beetje kunt keren om zo rond de 29e ook nog boodschappen te kunnen doen.

Verzekeringen online vergelijken

Eerst maar die verzekeringen. We ontkomen er niet aan: de verzekering voor de auto is verplicht, bijvoorbeeld. Maar elke soort verzekering kun je online vergelijken. Het is niet het klusje waar je waarschijnlijk zin in heb, maar achteraf praat je daar anders over, omdat het je tientallen euro's per maand kan schelen. En in totaal dus honderden per jaar.

Energie

Voor energie (elektriciteit) geldt hetzelfde. Gewoon vergelijken en kiezen welk bedrijf welke soort stroom in jouw huis brengt. In 2004 is deze markt vrijgegeven, waardoor niet iedereen meer afhankelijk is van één staatsbedrijf. En wie een financiële meevaller heeft, kan zelfs investeren door zonnepanelen aan te schaffen, die zichzelf op den duur terugverdienen en natuurlijk zeer duurzaam zijn. Daarnaast heeft het zin om eens te kijken hoe je zo veel mogelijk stroom kunt besparen. Van het aanschaffen van apparaten met een hoogwaardig energielabel tot en met het verminderen van je smartphonegebruik.

Woonkosten

Aan je huurprijs kun je niet zo heel veel doen, aan een hypotheek wel. Via deze link kom je erachter hoe. Net als verzekeringen en energie vergelijken is het allemaal niet de meest smeuïge materie. Maar dat is nou eenmaal zo met de meeste manieren om geld uit te sparen, je moet er wat onderzoek voor verrichten. Ook bijvoorbeeld de aandelenhandel vergt nadere studie.

Abonnementen zoals Netflix, Spotify etc.

Hoeveel abonnementen heb je eigenlijk en hoeveel gebruik maak je er nog van? De traditionele televisie biedt nog steeds heel veel series die erg goed bekeken worden, dus heb je Netflix wel nodig? Bij sommige streamingdiensten betaal je per film. Videoland is ook een interessante (en goedkopere) speler op de markt. Amazon Prime is met maximaal vier tientjes per jaar een mooi alternatief waarbij je gebruikmaakt van de mogelijkheid tot gratis bezorging van dingen die je via hun pakketdienst bestelt. Kijk dus goed naar je behoeften en stel je abonnementen daar op af.

Aanbiedingenfolders

Na al deze dingen onder de loep genomen te hebben, kun je geheid weer boodschappen doen aan het eind van de maand. En ook daarin valt nog veel te winnen door vooral de aanbiedingenfolders te blijven checken. Ook al worden boodschappen doorgaans niet tot de maandelijkse lasten gerekend, het kan altijd goedkoper.

Meer financieel nieuws...