Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Betaal je te veel voor je huidige lening? Dit kun je ertegen doen!

Heb jij momenteel verschillende kleine leningen? Dan is de kans groot dat je te veel voor je leningen betaalt. Over kleine leningen betaal je relatief meer rente dan over een grote lening. Het afsluiten van verschillende kleine leningen heeft dus weinig zin. Betaal je op dit moment meer dan eigenlijk de bedoeling was? Dan is hier gelukkig wel een oplossing voor. Je kunt namelijk een lening oversluiten op Overstappen.nl. Hoe een lening oversluiten precies werkt lees je hieronder.

Het oversluiten van een lening
Als je verschillende leningen hebt, ben je dus duurder uit dan wanneer je één grote lening afsluit. Als je een lening oversluit, sluit je een lening af waarmee je alle bestaande leningen direct kunt afbetalen. Het gevolg hiervan is dat je slechts één grote lening hebt. Deze heeft een lager rentepercentage, waardoor je op de langere termijn doorgaans goedkoper uit bent. Je dient wel voldoende research te doen, om na te gaan of de lening in jouw situatie ook zo voordelig is. Een nadeel kan namelijk zijn dat je leningen meestal niet zomaar zonder boetes direct af kunt betalen. Als je allerlei boetes moet betalen, kan het zijn dat je uiteindelijk nog duurder uit bent dan nu. Maak dus eerst een goede berekening alvorens je een besluit neemt.

In de toekomst
Als je momenteel te veel voor je leningen betaalt, is het aan te raden om ook in de toekomst beter na te denken over het lenen van geld. Lenen is soms noodzakelijk, maar zorg er vooraf voor dat je een goed beeld hebt van hoeveel er precies nodig is. Zo voorkom je dat je meerdere kleine leningen af moet sluiten. Het afsluiten van een lening doe je het beste bij een betrouwbare aanbieder met een gunstig rentepercentage. Zo kun je er namelijk zeker van zijn dat je niet veel meer betaalt dan noodzakelijk is. Door voor betrouwbare aanbieders te kiezen kun je geld lenen zonder dat dit je een fortuin kost. Geld lenen kost natuurlijk altijd geld, maar het is geen slecht idee om na te gaan waar je het meeste betaalt.

Meer financieel nieuws...