Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Consumentenbond niet eens met nieuw SEPA systeem

Bankrekeningnummers bestaan straks volgens de planning uit 18 tekens. En juist op dat punt is de Consumentenbond het niet eens met de bankensector.

De ontwikkeling in de bankenwereld is in volle gang en SEPA zal langzaam de intrede doen. Bankrekeningnummers bestaan straks volgens de planning uit 18 tekens. En juist op dat punt is de Consumentenbond het niet eens met de bankensector.

Het besluit om over te stappen op internationale bankrekeningnummers is al in 2009 genomen. Het is een plan dat afkomstig is van de Europese Unie en moet het betaalverkeer binnen Europa makkelijker maken. In plaats daarvan wordt het juist alleen maar moeilijker, zo zegt de consumentenorganisatie.

De bond zegt dat banken zelf moeten zorgen dat de extra tekens die straks voor en achter het rekeningnummer komen toegevoegd worden bij overboekingen; hier moet de consument niet de dupe van worden. Dit gaat natuurlijk alleen om het betaalverkeer binnen Nederland, want bij buitenlandse transacties is het nou eenmaal noodzakelijk om het IBAN nummer te gebruiken.

De grootste zorg kan echter weggenomen worden want de Consumentenbond had verwacht dat het nieuwe systeem al in 2009 ingevoerd zou worden. Inmiddels zijn we bijna aanbeland bij 2012 en er is nog weinig veranderd aan de betaalmarkt als het om langere rekeningnummers gaat.

Meer financieel nieuws...