Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Daling vraag naar leningen

De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van de Bank Lending Survey van de Europese Centrale Bank (ECB) meldt dat de vraag naar leningen is gedaald.

Nederlandse banken houden in het tweede kwartaal van 2012 rekening met een daling van de vraag naar leningen. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van de Bank Lending Survey van de Europese Centrale Bank (ECB

Uit het onderzoek komt naar voren dat de verwachte daling vooral afkomstig is van woninghypotheken en bedrijfskredieten. Om en nabij een derde van de banken geeft aan te verwachten dat de vraag naar een lening verder terugloopt dan in het eerste kwartaal van dit jaar. Ongeveer twee derde verwacht geen noemenswaardige veranderingen.

Meer dan de helft van de banken houdt geen rekening met het aanscherpen van goedkeuringscriteria voor het verstrekken van kredieten. Een klein deel doet dat wel.

In het eerste kwartaal van dit jaar scherpten slechts enkele banken hun goedkeuringscriteria aan voor het verstrekken van leningen. Wat betreft de woninghypotheken gaf een derde van de banken aan wel strenger te zijn met acceptatiecriteria.

Meer financieel nieuws...