Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

De 4 grote voordelen van een zakelijke rekening

Alhoewel het wettelijk niet verplicht is, wordt een zakelijke rekening altijd aanbevolen voor zowel startende als ervaren ondernemers. Daarbij is het altijd verstandig om al je opties eens goed te bekijken en te zien of je voordeel kunt behalen door te besparen in tijd en geld. Je dient er tevens rekening mee te houden dat sommige banken een tweede privérekening niet zullen accepteren wanneer je het gebruikt voor zakelijke doeleinden.

We hebben de vier voornaamste voordelen alvast voor je op een rijtje gezet

Overzichtelijk

Houd voortaan al je financiële zaken overzichtelijk op één plek. Je ziet in een oogopslag wat er binnenkomt en wat er wordt uitgegeven. Zo behoud je controle over je bedrijf en weet je precies wat er gaande is op financieel vlak. Doordat je privé en zakelijk gescheiden houdt, krijg je veel beter inzicht dan wanneer je gebruik maakt van een privérekening voor je bedrijf.

Hiermee voorkom je ook dat de dagelijkse boodschappen op een hoop worden gegooid met zakelijke uitgaven. Daarnaast bespaar je uiteindelijk op de kosten voor de boekhouder, aangezien de privé en zakelijke transacties niet eerst gescheiden hoeven te worden.

Uitstraling

Wanneer de bankrekening op de naam van je bedrijf staat zorgt dat voor de gewenste zakelijke uitstraling. Een persoonlijke naam op een bankrekening kan toch wat wenkbrauwen doen fronsen. De eventuele onduidelijkheid bij partners kan daarmee resulteren in vertraging van binnenkomende betalingen. Tevens zal er bij het aanvragen van een zakelijk krediet of lening een zakelijke rekening vereist zijn.

Eerste jaar geen kosten

Het eerste jaar betaal je bij de meeste banken nog niet voor het gebruik van je zakelijke rekening. Je ontvangt daarnaast een gratis betaalpas en je kunt direct gebruik maken van online bankieren. Dit is bij een startende onderneming een groot voordeel, aangezien je je kosten zo laag mogelijk wilt houden doordat de inkomsten zich nog moeten ontwikkelen.

Belastingvoordeel

De kosten die je vanaf het tweede jaar gaat maken voor je zakelijke rekening mogen als kosten worden afgetrokken. Hierbij worden de zakelijke kosten van je opbrengsten afgetrokken, waardoor je uiteindelijk minder belasting betaalt over je netto resultaat.

Een nadeel is er in dit geval ook te noemen. Je betaalt namelijk wel voor het gebruik van een zakelijke lening nadat het eerste jaar is verstreken. Deze kosten zijn echter relatief laag te noemen en starten vaak bij ? 5 per maand. Daarbij betaal je meestal na een bepaald aantal transacties een kleine vergoeding (gemiddeld ? 0,10 per transactie na de eerste 1000 transacties). Bekijk een handig overzicht met alle aanbieders, zodat je eenvoudig kunt zien welke bank het beste aansluit op jouw wensen en situatie.

Zoals je ziet brengt een zakelijke rekening meer voordelen met zich mee dan dat er nadelen te noemen zijn. Ons advies is dan ook om eens vrijblijvend de opties te bekijken bij diverse aanbieders. Zo maak je een gewogen keuze en bespaar je ook nog eens geld!

Meer financieel nieuws...