Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

De Jager content met het IMF

Het handelen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in de strijd tegen de economische crisis gaat van cruciaal belang zijn. Dat stelde minister van Financiën Jan Kees de Jager op het einde van de bijeenkomst van het IMF en G20 over de slagkracht v

Het handelen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in de strijd tegen de economische crisis gaat van cruciaal belang zijn. Dat stelde minister van Financiën Jan Kees de Jager op het einde van de bijeenkomst van het IMF en G20 over de slagkracht van het IMF, die dankzij extra toegezegd door lidstaten vergroot is.

“Er is een indrukwekkend valscherm opgetuigd”, aldus De Jager. In totaal hebben lidstaten 430 miljard dollar beloofd aan het IMF. “In combinatie met de door landen als Portugal en Spanje beloofde hervormingen moet dit ons in staat stellen de crisis te bestrijden.”

De Jager liet niets los over of de miljarden genoeg zijn om landen als Spanje. “Ik wil niet speculeren over Spanje. “De beschermingsmuur is voldoende als landen in de eurozone voldoende maatregelen nemen.” Desalniettemin is de CDA-minister blij met de beslissingen over de grote slagkracht van het IMF, mede mogelijk gemaakt door extra geld.

Ook president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) is content met het nieuws over de beloftes. “Met de noodfondsen, de extra middelen voor het IMF en de acties van de Europese Centrale Bank is tijd gekocht”, aldus Knot. “Die tijd moet nu worden gebruikt om een structurele oplossing te vinden voor de crisis.”

De G20, een samenwerkingsverband van de meest invloedrijke economieën in de wereld, vond vrijdag plaats. Nederland hoort daar niet bij. Wel speelt Nederland als bestuurslid een rol bij het IMF.

Meer financieel nieuws...