Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

De Jager hoopt markten gerust te stellen

Minister Jan Kees de Jager van Financiën gaat zoveel mogelijk in de strijd gooien om financiële markten gerust te stellen over de soliditeit van Nederland. Dit vanwege Brussel en de mislukte onderhandelingen in het Catshuis.

Minister Jan Kees de Jager van Financiën gaat zoveel mogelijk in de strijd gooien om financiële markten gerust te stellen over de soliditeit van Nederland. Dat laat de minister weten in een reactie op de mislukte onderhandelingen in het Catshuis en het vallen van het kabinet.

De Jager stelt dat uiterlijk 30 april hoe dan ook een plan in Brussel ligt om het begrotingstekort met 3 procent terug te dringen. Het plan, dat ervoor moet zorgen dat Nederland aan de Europese begrotingseisen voldoet, moet de Europese Commissie overtuigen dat Nederland net als in het verleden in staat is een solide begrotingsbeleid te voeren.

Om met een degelijk plan te komen, wil De Jager snel met andere partijen over maatregelen praten. “Ik ga er vanuit dat er meerderheden te vinden zijn”, zegt hij. “De partijen zijn van de urgentie van de situatie doordrongen.” Volgens de minister staat er veel op het spel en is het snel ondernemen van actie in ieders belang. “De inzet is er op gericht om de goede naam van Nederland te bewaren.”

Een woordvoerder van Europees Commissaris Olli Rehn zegt dat de Europese Unie ervan uit gaat dat Nederland gaat voldoen aan de Europese begrotingseisen. Eén van die eisen is het beperken van het begrotingstekort tot maximaal 3 procent van het bruto binnenlands product.

Meer financieel nieuws...