Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

De meest betrouwbare betaalmethoden op het internet

Zo hard als de e-commerce groeit, zoveel betaalmethoden lijken erbij te komen. In Nederland kan je bij de meeste webshops en andere sites kiezen uit ruim tien mogelijkheden om betalingen te doen. Maar welk van deze betaalmethoden is nu eigenlijk het meest betrouwbaar?

Een overgrote meerderheid van de Nederlanders doet wel eens betalingen via het internet. Of dat nu gaat om het afrekenen van een Tikkie, het doen van een aantal aankopen in een webshop of het storten van saldo in het profiel van je favoriete spelletjessite, er gaat geld van je rekening naar een bedrijf op het internet. Met de vele verhalen die we horen over digitale criminaliteit, wil je wel zeker weten dat de betaalmethode die je gebruikt veilig is. Daarom geven we je bij dezen een handleiding met daarin de meest betrouwbare betaalmethoden op het internet.

iDeal

Iedere serieuze webshop in Nederland heeft de mogelijkheid om te betalen met iDeal. Hetzelfde geldt voor het online casino iDeal is daar dé manier om te betalen. Veel Nederlanders geven de voorkeur aan iDeal omdat het een Nederlands bedrijf is en de manier van betalen zeer transparant is. Je betaalt namelijk niet mét iDeal, maar meer via iDeal. Het verbindt de website en de bank op een veilige, snelle en transparante manier. Perfect toch!

Paypal

Paypal is een betrouwbare manier van betalen voor veel mensen omdat het een digitale portal vormt tussen iemands geld en de website waar de betaling heengaat. Iemands Paypal hacken gaat door de vele verificatiestappen niet zo makkelijk en daar komt nog eens bij dat je, zodra je toegang hebt tot iemands Paypal, je niet zoveel kan omdat er nog een hoop stappen gezet moeten worden voordat je geld van iemands rekening kan halen. Een extra slot op de deur dus!

Creditcard

Creditcards zijn een van de oudste moderne manieren om te betalen en het voordeel van de grote maatschappijen (American Express, Mastercard) is dat ze zoveel ervaring hebben met fraude en oplichting dat ze via verschillende systemen gelijk signalen binnenkrijgen als iemand je betaalgegevens in handen krijgt. Daarnaast hanteren de meeste creditcardbedrijven garanties, waardoor je het geld van de creditcardmaatschappij terugkrijgt en zij zich vervolgens druk maken om de vervolging van internetcriminelen!

Transfer

Het doen van een banktransfer lijkt wat ouderwets, maar is nog steeds een zeer betrouwbare manier van betalen. Er moeten iets meer stappen gezet worden en het gaat minder vloeiend en snel dan iDeal, maar als je van de oude stempel bent dan is het nog steeds heel veilig. Die veiligheid heeft er ook mee te maken dat veel banken hun eigen veiligheidssysteem helemaal up-to-date hebben. Je moet daar inloggen, en dat gaat vaak via moderne technologie als identifiers en tweestapsverificaties.

Apple Pay

Als laatste willen we nog even Apple Pay noemen. Dit is een relatief nieuwe betaalmethode die alleen beschikbaar is voor mensen met ING. Het betalen gaat echter snel en veilig, je kan met een vingerafdruk op je mobiele telefoon al een betaling doen!

Meer financieel nieuws...