Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

De toekomst van de IBAN: SEPA

Veel mensen vragen zich af wat er in de toekomst allemaal gaat veranderen als het gaat om de IBAN nummers. Kortgezegd is het zo dat er over een paar jaar geen verschil meer zal zijn tussen nationale (binnenlandse) en internationale (buitenlandse) betaling

Veel mensen vragen zich af wat er in de toekomst allemaal gaat veranderen als het gaat om de IBAN nummers. Kortgezegd is het zo dat er over een paar jaar geen verschil meer zal zijn tussen nationale (binnenlandse) en internationale (buitenlandse) betalingen. Voor het overmaken van geld heb je dan standaard het IBAN nummer van de begunstigde nodig. Dit nieuwe systeem wordt SEPA (Single Euro Payments Area) genoemd en heeft als doel het standaardiseren van de betaalwereld in Europa. Alle Euro landen doen dan ook mee aan dit nieuwe systeem.

Er zijn enkele nadelen aan het nieuwe systeem, zoals het feit dat u vanaf nu een langer rekeningnummer (IBAN) moet gaan onthouden. Voordelen zijn er echter nog meer; internationaal betalingsverkeer wordt kostenloos.

Wanneer het nieuwe SEPA systeem wordt ingevoerd is nog niet geheel duidelijk.

Aanpassing 22 maart 2012: zoals het er nu naar uitziet wordt het nieuwe SEPA systeem omstreeks februari 2014 definitief ingevoerd.

Meer financieel nieuws...