Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

De voordelen en nadelen van een minilening

De minilening is een vorm van leningen die momenteel erg in opmars is. Het is een uitkomst als u snel geld nodig heeft voor een onverwachte aankoop. De minilening wordt afgesloten voor een periode van maximaal 30 dagen.

De minilening is een vorm van leningen die momenteel erg in opmars is. Het is een uitkomst als u snel geld nodig heeft voor een onverwachte aankoop. De minilening wordt afgesloten voor een periode van gemiddeld circa 20 a 30 dagen, waarbij het gaat om een bedrag van maximaal 1000 euro. Gaat uw wasmachine of koelkast kapot en heeft u uw loon nog niet ontvangen? In zo'n situatie is een minilening ideaal!

Voordelen en nadelen minilening

Nou zijn er aan zo'n minilening wel behoorlijk wat voordelen en nadelen verbonden. Een groot voordeel is dat een minilening snel geregeld is; het kan al binnen een half uur rond zijn. Een ander voordeel is dat er geen ingewikkelde selectieprocedures zijn. Een kopie van een loonstrookje is vaak al genoeg. Wel moet u vast werk hebben, oftewel een vaste dienstbetrekking in loondienst. Als zelfstandig ondernemer zijn er in principe geen mogelijkheden voor een minilening.

Geen rente betalen

Een voordeel is wel dat u geen rente betaalt over uw minilening. De minilening is dus rentevrij! Dit heeft alles te maken met de wetgeving die is veranderd ongeveer een jaar geleden. Vanaf die dag mogen aanbieders van minikredieten geen rente meer vragen. Wel zijn er vaak administratiekosten aan de lening verbonden.

Betaal uw minilening op tijd terug!

Als u uw minikrediet te laat terugbetaalt dan zullen ze kosten helemaal de pan uit rijzen. Dit is namelijk de manier waarop de aanbieders van minileningen geld proberen te verdienen. Houdt er dus rekening mee dat als u een minilening afsluit, u deze echt op tijd terugbetaalt zodat u geen torenhoge kosten hoeft betalen.

Handig en veilig product

Al met al is de minilening best een leuk en veilig product. Zolang u zich aan de voorwaarden van de geldverstrekker houdt kunt u goedkoop geld lenen voor een snelle aankoop!

Een overzicht van minilening aanbieders

Meer financieel nieuws...