Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Directie Rabobank verdient het meest

Van de directieleden van ABN Amro, Aegon, ING Groep, SNS Reaal en Rabobank, verdienen die van laatstgenoemde het meest. Dat zegt Towers Watson.

Van de directieleden van ABN Amro, Aegon, ING Groep, SNS Reaal en Rabobank, verdienen laatstgenoemde het meest. Een directielid van de Rabobank verdient jaar gemiddeld 1,2 miljoen euro, zo blijkt uit vertrouwelijk onderzoek van consultancybureau Towers Watson. Dat meldt RTL Nieuws.

Bovenop de 1,2 miljoen euro kan een bonus komen van 360 duizend euro, waarmee de jaarlijkse totale beloning neerkomt op ruim anderhalf miljoen euro. Er is echter een uitschieter zoals de beloning van bestuursvoorzitter Piet Moerland. Volgens Twoers Watson verdient de Rabobank-topman jaarlijks 1,6 miljoen euro, exclusief een eventuele bonus van 480 duizend euro dat zijn totaal op ruim 2 miljoen euro zou kunnen brengen.

Moerland is van genoemde banken niet de bestuursvoorzitter die het meest kán verdienen. Dat is bestuursvoorzitter Jan Homman van de ING Groep, die elk jaar een beloning van 2,4 miljoen euro kan krijgen. Hij ziet echter al twee jaar af van zijn bonus en neemt genoegen met 1,35 miljoen euro.

Of het onderzoek van Towers Watson 100 procent klopt, is nog maar de vraag. Rabobank, overigens van de genoemde banken de enige bank die nooit staatssteun heeft gekregen, doet geheimzinnig over de beloning van directieleden. In tegenstelling tot andere banken, meldt de Rabobank in jaarverslagen alleen de beloning van alle leden van de raad van bestuur en een ongekend aantal voormalige bestuurders samen en niet wat de huidige directieleden individueel verdienen.

In een reactie tegenover RTL Nieuws laat de Rabobank het onderzoek niet toe te geven noch te ontkennen. “Dat buitenstaanders aan de hand van ons jaarverslag berekenen wat een directielid gemiddeld verdient, is ieders eigen verantwoordelijk. Wij maken alleen het totaalbedrag openbaar en verder niets.”

Meer financieel nieuws...