Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

DNB geeft startsein voor Over op IBAN

De Nederlandsche Bank (DNB) is van start gegaan met de campagne Over op IBAN. Banken stappen uiterlijk 1 februari 2014 over op het International Back Account Number (IBAN).

De Nederlandsche Bank (DNB) is van start gegaan met de campagne Over op IBAN. Banken stappen uiterlijk 1 februari 2014 over op het International Back Account Number (IBAN) en de campagne moet ervoor zorgen dat consumenten zich hierop kunnen voorbereiden.

Volgens minister Jan Kees de Jager van Economische Zaken is de campagne noodzakelijk voor een tijdige voorbereiding. Het IBAN-rekeningnummer wordt momenteel vooral gebruikt voor buitenlandse betalingen. Uiterlijk 1 februari 2014 gaat het nummer ook gebruikt worden voor binnenlandse betalingen.

Bij de campagne Over op IBAN, die bestaat uit een website, tv-commercials, advertenties en banners over de aanstaande wijzigingen, zijn De Nederlandsche Bank, banken, de Consumentenbond en MKB-Nederland nauw betrokken.

DNB heeft een zogeheten SEPA-Monitor ontwikkeld, waaruit nu nog blijkt dat ongeveer 70 procent van het MKB en 34 procent van middelgrote bedrijven nog niet bewust is van de aanstaande veranderingen aangaande het IBAN-nummer. Uit die monitor komt eveneens naar voren dat 15 procent van het MKB van 35 procent van middelgrote bedrijven bezig is met voorbereidingen.

MKB Nederland hoopt dat meer bedrijven zich gaan bezighouden met de voorbereidingen. “Wij adviseren bedrijven om voor de zomer een inventarisatie en een plan van aanpak te maken”, zegt Hans Biesheuvel van MKB Nederland. “Alleen dan kunnen ondernemers de veranderingen die de komst van IBAN en SEPA meebrengen voor hun organisatie tijdig doorvoeren.”

Van de consumenten weet momenteel zo’n 55 procent zijn IBAN-nummer te vinden en 35 procent het IBAN-nummer van iemand anders of een organisatie. Dat blijkt uit het onderzoek van DNB. Een groot probleem is dat niet. “Consumenten hoeven gelukkig niet zoveel te doen, zolang voor hen maar duidelijk is waar ze hun IBAN kunnen vinden, bijvoorbeeld op hun rekeningafschriften”, aldus directeur Bart Combée van de Consumentenbond. “Het meeste werk gebeurt de komende jaren achter de schermen, door bedrijven, banken en overheden.”

Volgens voorzitter Boele Staal van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) spelen banken wel een belangrijke rol bij de campagne Over op IBAN: “De banken ondersteunen bedrijven en consumenten zoveel mogelijk om de overgang goed te laten verlopen. Bijvoorbeeld door services als het omzetten van grote volumes rekeningnummers of het automatisch omzetten van adresboeken voor internetbankieren.”

Meer financieel nieuws...