Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

DNB houdt gunstiger rekenrente pensioenen aan

De Nederlandsche Bank (DNB) houdt de komende tijd de gunstigere rente aan voor pensioenfondsen om hun buffers te berekenen. Dat heeft de DNB in een reactie laten weten.

De Nederlandsche Bank (DNB) houdt de komende tijd de gunstigere rente aan voor pensioenfondsen om hun buffers te berekenen. Dat heeft de DNB laten weten.

De maatregel om een gunstige rente voor pensioenfondsen in te voeren was drie maanden geleden tijdelijk ingevoerd, maar is dus verlengd. Het doel was om fondsen te laten rekenen met een gemiddelde marktrente. “Reden hiervoor zijn de voortdurende uitzonderlijke marktomstandigheden”, aldus DNB in een reactie.

“We handhaven de maatregel in ieder geval tot duidelijk is wat de gevolgen zijn van de hoofdlijnen van het nieuwe financiële toetsingskader voor pensioenfondsen”, vervolgt de woordvoerder van DNB. Dat nieuwe financiële toetsingskader is nog in de maak.

De fondsen kunnen dankzij de gunstigere rekenrente rekenen met een stabielere rente, waar de fondsen eerst nog te maken hadden met wisselende koersen. De maatregel is met name gunstig voor de dekkingsgraden van de fondsen.

Meer financieel nieuws...