Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

DNB openbaart declaraties directie

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de declaraties van haar eigen directieleden geopenbaard. DNB werd daartoe zo goed als gedwongen nadat RTL Nieuws vorig jaar de gegevens probeerde te krijgen.

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de declaraties van haar eigen directieleden geopenbaard. DNB werd daartoe zo goed als gedwongen nadat RTL Nieuws vorig jaar op basis van de Wet Openbaarheid van Bestuur de gegevens probeerde te krijgen.

Eerder werd al bekend dat voormalig DNB-president Nout Wellink een declaratie had ingediend van 13.000 euro voor een vlucht naar het Japanse Tokio.

In de tweede helft van 2011 werd door de directie van DNB voor 46.000 gedeclareerd. Dat blijkt uit de gegevens die DNB nu heeft gepubliceerd. De meeste declaraties zijn reiskosten. Iets minder dan de helft van het bedrag werd gedeclareerd door de huidige president Klaas Knot.

Knot moest als president regelmatig naar Frankfurt en Washington om respectievelijk de Europese Centrale Bank (ECB) en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) te bezoeken.

Meer financieel nieuws...