Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Drie populairste digitale wallets in Nederland

Steeds minder mensen hebben cash geld of een bankpasje op zak om te betalen. Een digitale wallet is een makkelijk en eenvoudig alternatief om overal te betalen. Een digitale wallet is bovendien een veilige oplossing om in de winkel en online te betalen. Maar wat zijn de populairste digitale wallets van Nederland? Lees het hier.

Wat is een digitale wallet?

Een digitale wallet of digitale portemonnee is een digitale oplossing voor het doen van betalingen. Door je pinpassen, creditcards en andere betaalmethoden op te slaan in je digitale wallet heb je geen fysieke pasjes of cash geld nodig. In een tijd waarin we onze mobiele telefoon altijd bij hebben is dat een handige oplossing. Je hebt geen portemonnee met muntgeld of pasjes meer die je makkelijk kunt kwijtraken. De digitale wallet is de toekomst.

Het gemak merk je niet alleen in de winkel, maar ook online. Voorheen was in een online winkel of online casino iDEAL heel gebruikelijk als betaalmethode. Maar ook hier zie je langzaam een verschuiving naar digitale wallets. Hierdoor hoef je nooit meer op zoek naar je bankpasje en bankpaslezer om een online betaling te doen.

Voordelen van de digitale portemonnee

Het feit dat je geen dikke portemonnee of tas meer nodig hebt als je de deur uit gaat, is al een goede reden om een digitale wallet aan te maken. Maar het gebruik van een digitale wallet heeft nog veel meer voordelen. We zetten ze hier op een rijtje:

  • Eenvoudig in gebruik - Het gebruiken van een digitale wallet is heel eenvoudig. Als je eenmaal je betaalmethoden gekoppeld hebt aan je digitale wallet is een betaling makkelijk gedaan. In een fysieke winkel hoef je alleen je telefoon bij de betaalconsole te houden om de betaling af te ronden.
  • Snel betalen - Betalen met een digitale wallet is vaak een kwestie van één simpele handeling en het bedrag wordt direct overgeschreven.
  • Veilige betaling - Betalen met een digitale wallet gaat altijd via een beveiligde verbinding. Dit maakt het een veilige en betrouwbare betaalmethode. Daarbij heb je een persoonlijke pincode nodig en kun je gezichtsherkenning of een vingerafdruk inschakelen ter verificatie.
  • Makkelijk internationaal betalen - Met een digitale wallet kun je zonder problemen betalen in vreemde valuta. Dat maakt het makkelijk om bijvoorbeeld een hotel te boeken in het buitenland of producten te bestellen in een ander land.

De drie populairste digitale portemonnees van Nederland

Er zijn meerdere digitale wallets waar je in Nederland gebruik van kunt maken. Toch zijn er een paar die het meest populair zijn en ondertussen heel wat gebruikers hebben. Google Pay en Apple Pay zijn de meest populaire digitale wallets gevolgd door PayPal.

1. Google Pay

Google Pay is een digitale wallet die voor iedereen in Nederland beschikbaar is. Het enige wat je nodig hebt, is een Google-account en een mobiele telefoon of smartwatch. Je kunt de GooglePay app downloaden in de Play Store en vervolgens je betaalpassen en creditcards koppelen.

Wil je in een fysieke winkel betalen, dan kan dat op twee manieren. Voor bedragen onder € 50 druk je even kort op de aanknop en houd je mobiele apparaat bij de betaalconsole. Voor bedragen boven € 50 moet je eerst je telefoon ontgrendelen.

2. Apple Pay

Heb je een Apple-apparaat dan kun je gebruikmaken van Apple Pay. Hiermee kun je de gegevens van je bankpassen en creditcards opslaan en gebruiken om te betalen. Om een betaling te kunnen doen hoef je alleen nog maar je iPhone of Apple Watch bij de hand te houden.

3. PayPal

PayPal is een digitale wallet die je kunt gebruiken voor online aankopen. Als je een account aanmaakt kun je hier je bankrekening en creditcards aan koppelen. Je kunt betalingen direct laten afschrijven van je bankrekening, maar je kunt ook zelf saldo op je PayPal account storten. Je kunt vervolgens online aankopen doen, maar ook geld overmaken naar anderen en ontvangen.

Meer financieel nieuws...