Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Dropshipping: hoe kun je dit anno 2020 nog succesvol inzetten?

Dropshipping is sinds jaar en dag een succesvolle methode om online geld te verdienen. De markt is nog niet verzadigd, want er zijn nog altijd mogelijkheden om succesvol te zijn. Het is vanwege het grote aanbod van dropshippers wel belangrijk om onderscheidend te zijn. Dat is natuurlijk op meerdere manieren mogelijk. Het is lastig om op concurrerende producten een hoge positie in de zoekmachine te krijgen. Toch ligt daar wel de basis voor het succes net als op social media en marktplaatsen. Ook advertenties zijn geschikt om dropshipping succesvol te maken.

Hoe begin je dan?

Het is belangrijk om met een marktonderzoek te beginnen. Dat is van toepassing als je al een productidee hebt en als je dat nog niet hebt. Je wilt toch weten of er behoefte is aan een bepaald product in de markt. Neem in het marktonderzoek ook meteen de concurrentie mee. Des te kleiner de concurrentie des te meer kans op succes met dropshipping. Daarom is een productkeuze uit een nichemarkt een prima idee. Naast het marktonderzoek en de productkeuze is het belangrijk om je doelgroep vast te stellen. Jouw doelgroep is van belang om straks voor dropshipping een marketingstrategie uit te stippelen.

Webshop met dropshipping starten

Je hebt een webshop nodig en dropship leveranciers om met dropshipping te starten. Wil je een succesvolle start maken met uitzicht op een groeiend aantal verkopen? Dropshipping Shopify geeft je als beginnend ondernemer de beste start. Je krijgt de gelegenheid om je eigen webwinkel uniek te ontwerpen met keuze uit allerlei thema´s. Bovendien is Oberlo een superhandige functionaliteit om direct van start te gaan met dropshipping. Via Oberlo is het mogelijk om producten te ontdekken en deze toe te voegen aan je webshop. Het grote voordeel is dat je geen tijd hoeft te steken in het vinden van dropship leveranciers. Die zijn er namelijk al. Waarom zelf het wiel ontdekken als alles op een presenteerblaadje klaarligt? Het enige wat je nog hoeft te doen, is je met je Shopify webshop te onderscheiden van de rest.

Laat je webwinkel vinden door je doelgroep

Producten in een nichemarkt hebben het voordeel dat er minder concurrerende webwinkels zijn. Daar maak je dus het onderscheid mee, maar je doelgroep moet nog wel de weg naar je winkel vinden. Daar zijn verschillende opties voor beschikbaar. Bijvoorbeeld door je webwinkel te optimaliseren voor de zoekmachine met allerlei soorten content. Wees uniek met productbeschrijvingen en categorieteksten. Gebruik foto´s en optimaliseer deze ook voor de zoekmachine door een alt-tag toe te voegen.

Denk ook aan meta titles en meta descriptions voor de SEO net als aan het maken van interne links. Wees actief op social media door op zoek te gaan naar je doelgroep. Of bezoek fora of andere plekken online waar je doelgroep zit. Het is ook altijd mogelijk om gericht te adverteren. Met Google Shopping of met advertenties op Facebook en Instagram. Denk ook aan YouTube als advertentiekanaal als jouw dropshipping product zich daarvoor leent. Bijvoorbeeld met instructiefilmpjes of ander beeldmateriaal. Maak je van al deze marketingtechnieken gebruik dan heb jij uitzicht op succes met je dropshipping webwinkel.

Meer financieel nieuws...