Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

ECB doet geen steunaankopen van staatsobligaties

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vorige week wederom geen steunaankopen van staatsobligaties gedaan, zo meldt de centrale bank.

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft vorige week wederom geen steunaankopen van staatsobligaties gedaan, zo meldt de centrale bank.

De toegenomen spanningen op de financiële markten waren voor de ECB geen aanleiding om steunaankopen doen. Het is de elfde keer dat de centrale bank niet nodig acht steunaankopen te doen. In 2010 en 2011 was dat nog anders, toen regelmatig van overwegend Zuid-Europese landen geld werd geleend om de rente laag te houden.

De ECB deed afgelopen februari voor het laatst steunaankopen van staatsobligaties. In totaal werd met de steunaankopen van daarvoor meer dan 1 biljoen euro aan goedkope leningen opgehaald en in de bankensector gestopt.

De steunaankopen moesten zorgen voor stabiliteit op de financiële markten, maar de discussie over steunaankopen werd weer aangewakkerd door de financiële zorgen rondom Griekenland en Spanje. De rente op staatspapier blijft daar toenemen.

Meer financieel nieuws...