Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

ECB koopt vooralsnog geen obligaties

Ondanks de onzekerheid op de financiële markten over de financiële situatie in Italië en Spanje, heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de afgelopen week geen Europese staatsobligaties gekocht.

Ondanks de onzekerheid op de financiële markten over de financiële situatie in Italië en Spanje, heeft de Europese Centrale Bank (ECB) de afgelopen week geen Europese staatsobligaties gekocht. Dat laat de ECB zelf weten.

De ECB kocht de afgelopen 6 weken geen obligaties. Dit had te maken met de druk op de Europese obligatiemarkt die nagenoeg wegviel. De afgelopen week nam de onrust rondom de financiële situatie in Italië en Spanje weer toe, maar de centrale bank heeft vooralsnog niet besloten het opkoopprogramma te hervatten.

De Italiaanse rente liep op tot 5,7 procent en die van Spanje tot boven de 6 procent. Aanleiding hiervoor waren nieuwe zorgen over schuldencrisis aan het begin van deze maand.

De ECB zegt dat het in de hoogste staat van paraatheid blijft als het gaat om het hervatten van het steunprogramma, maar dat er nu nog geen reden is om obligaties te kopen.

Meer financieel nieuws...