Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Een goedkoop internet abonnement: op welke factoren vergelijk je deze?

Als je goedkoop internet wilt, zijn er een aantal dingen waar je goed op moet letten. Helemaal als je internet en tv nodig hebt zul je alle aanbieders met elkaar moeten vergelijken. Gelukkig kun je dit allemaal online vinden, dit is erg snel en overzichtelijk. Als je en geschikt internetabonnement hebt gevonden, kun je het een paar minuten afsluiten, ook overstappen is zo gedaan. Heb je ook een nieuw internet abonnement of alles in 1 pakket nodig? Dan zit je hier goed! Wij hebben namelijk een aantal belangrijke factoren voor je op een rijtje gezet zodat je precies weet waar je op moet letten.

Vergelijk verschillende factoren met elkaar

Welk abonnement je het beste kunt nemen hangt af van meerdere factoren. Daarnaast hangt het er natuurlijk helemaal vanaf wat voor jou belangrijk is. Misschien wil je een lage prijs en vind je de snelheid van je internet helemaal niet belangrijk. Als je online de verschillende providers naast elkaar zet, zie je direct welk het beste aansluit op je wensen en wie daarvoor de beste prijs heeft. Kijk vooral naar de volgende zaken:

De verbinding in jouw woonplaats

De verbinding van een provider is niet overal hetzelfde. In sommige steden is er bijvoorbeeld al glasvezel aangesloten en op andere plekken weer niet. Kijk dus goed naar de verbinding die er in jouw woonplaats is. Dit heeft namelijk invloed op de snelheid van je internet.

Snelheid en zenders

De snelheid hangt dus voor een groot deel af van de plek waar je woont. Maar dat is niet het enige, het verschilt namelijk ook per provider. In de ene stad is KPN bijvoorbeeld sneller terwijl in de andere stad Ziggo weer sneller is. Kijk dus goed naar de verschillende providers. Als je ook TV bij je abonnement wilt zul je nog moeten kijken naar het aantal zenders dat er in je abonnement zit. Er zijn aanbieders waarbij je maar 30 zenders hebt, terwijl er bij andere providers wel 80 zenders te bekijken zijn.

De prijs

Als je duidelijk hebt welke provider je de beste snelheid kan bieden en waar je de meeste zenders hebt, rest er nog maar 1 ding, de prijs natuurlijk. Ook dit verschilt enorm onder de providers. Er zijn er een hele hoop en ze proberen allemaal met elkaar te concurreren, vergelijk ze daarom allemaal met elkaar!

Meer financieel nieuws...