Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Een koophuis: waarom het afsluiten van de juiste lening zo belangrijk is

Angeloulucas | Pixabay

Je overweegt om dit jaar of op kortere termijn te gaan verhuizen. Wellicht heb je onlangs jouw droomhuis gezien of een bod gedaan op een woning. In dat geval wordt het tijd om de hypotheek te gaan regelen. Je weet vast en zeker wel dat het beste woonplezier start met het uitzoeken van de juiste hypotheek. Dit, in combinatie met bijvoorbeeld een persoonlijke lening of een verhoogde hypotheek voor de verbouwing, zorgt ervoor dat je zo optimaal mogelijk kunt gaan verhuizen.

Het uitzoeken van de hypotheek van de woning
Het eerste of tweede huis kopen is toch wel een van de belangrijkste beslissingen die je in jouw leven maakt. Financieel maak je bijvoorbeeld een erg belangrijk keuze, omdat in veel gevallen een hypotheek een duur van wel 30 jaar heeft. Een belangrijke beslissing om goed over na te denken. En minstens zo belangrijk, het juiste advies ontvangen bij een betrouwbare hypotheekverstrekker is ook wel zo fijn. Zo weet je zeker dat je met een aangenaam gevoel jouw lening afsluit en dat je te allen tijde jouw hypotheek kunt blijven betalen.

Het bedrag dat je kunt lenen
Je wilt natuurlijk wel graag weten wat je precies kunt lenen. Dit bedrag is onder meer afhankelijk van het inkomen, de waarde van de woning, de toekomstplannen en de financiële verplichtingen die aanwezig zijn. Het bedrag van de hypotheek, samen met jouw eigen geld, moet natuurlijk genoeg zijn om de koopsom met de bijbehorende kosten te financieren. Hoeveel je maximaal kunt lenen, kun je alvast online berekenen.

De voordelen van het afsluiten van een persoonlijke lening
Ben je al bekend met een persoonlijke leningsvorm? Zo niet, doet het je zeker goed om hier meer informatie over aan te vragen. Als je namelijk een hypotheek af gaat sluiten, houd je niet altijd geld over voor bijvoorbeeld voor de financiering van bijvoorbeeld de inboedel en de verbouwing. Een persoonlijke lening, of een hogere hypotheek voor de verbouwing, biedt in dat geval een fijne uitkomst. Je weet zeker dat je na het kopen van jouw droomhuis met deze lening jouw woning volledig naar wens in kunt richten.

De voorwaarden aan een persoonlijke lening
Naast het afsluiten van de welbekende hypotheek, is ook een persoonlijke lening een mogelijkheid. Dit is een fijne uitkomst als je bijvoorbeeld maar eenmalig een bepaald bedrag nodig hebt voor een verbouwing of het inrichten van de woning. Je betaalt maandelijks een vast bedrag en de looptijd en rente staan altijd vast. Zo weet je direct waar je precies voor tekent. Let op! Voor dit soort lening is het minimumbedrag ? 5000,- en het maximumbedrag is ? 75000,-. Dit bedrag wordt volledig op jouw rekening gestort. Een nadeel is dat het soms voorkomt dat je extra kosten dient te betalen als je eerder wilt gaan aflossen. De lening moet afbetaald zijn voor je 65e levensjaar. Echter kan dit ook eerder, maar verschilt het levensjaar per aanbieder.

Meer financieel nieuws...