Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Een verzekeringspremie is de meest onderschatte uitgave per maand

Net zoals bij iedereen heb jij ook een lijst met vaste uitgaven per maand. Van sommige uitgaven zou je willen dat je er onderuit kon komen. Als je in tijden van inflatie moet gaan besparen dan moet je gaan hakken in die vaste uitgaven. Alleen waar je nooit op moet gaan besparen zijn jouw verzekeringen. In dit artikel leggen we je uit waarom.

Verzekeringen zijn belangrijk

Er zijn een heleboel verzekeringen op te noemen. Sommigen zijn verplicht en anderen zijn aan te raden om af te sluiten. De verzekeringen die verplicht zijn, daar kun je natuurlijk geen afscheid van nemen. Je bent namelijk verplicht om jaar in en jaar uit daarvoor verzekerd te zijn. De zorgverzekering is daar een mooi voorbeeld van. Uiteraard kun je wel kijken of je kunt overstappen naar een andere verzekeraar die goedkoper is.

Er zijn ook andere verzekeringen die belangrijk zijn om af te sluiten. Neem bijvoorbeeld de aansprakelijkheidsverzekering. Als je daar een laag bedrag aan premie in de maand voor betaalt, ben je verzekerd voor allerlei schade die je bij anderen aanbrengt. Dit geldt overigens niet alleen voor jou, maar voor jouw hele gezin.

Op jaarbasis is het misschien een kleine € 60 - € 80 euro aan vaste lasten. Dat haal je er makkelijk uit als je een keer schade hebt. Indien je niet verzekerd bent, zul je die schade namelijk zelf moeten betalen. Dat kan oplopen tot honderden, dan wel duizenden euro’s.

Zorg daarom dat je een aansprakelijkheidsverzekering bij Allianz Direct afsluit en ook eventuele andere verzekeringen. In eerste instantie zul je denken, weer een vaste last elke maand. Geloof ons, dat kleine bedrag betaal je liever dan het werkelijke schadebedrag. Ook als je denkt dat je altijd voorzichtig bent en nooit schade maakt is het aan te raden. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan ons allemaal overkomen, dus het is nooit weggegooid geld.

Verzekeringen vergelijken

Het is dus zeker aan te raden om je te verzekeren voor een aantal zaken, ook al zijn ze niet verplicht. Natuurlijk hoef je niet voor de eerste en de beste verzekering te kiezen. Het is juist heel goed om bepaalde aanbieders met elkaar te vergelijken. Er zitten natuurlijk altijd verschillen tussen de verschillende aanbieders.

Ook al ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten, dan is het wel goed om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor jou. Niet iedereen is hetzelfde dus soms moet jij jouw eigen verzekering samenstellen. Dan ben je wel nog steeds verzekerd, maar ben je misschien wel een stuk goedkoper uit. Kies daarom altijd de voordeligste verzekering voor jou.

Verzekeren en oververzekeren

Sommige verzekeringen zijn aan te raden om af te sluiten, omdat je met het alternatief altijd duurder uit bent. Met een aansprakelijkheids- of inboedelverzekering gaat het om relatief lage bedragen in de maand. Je hebt echter ook verzekeringen die best prijzig zijn.

Het is wel goed om die verzekeringen een keer onder de loep te nemen. Voor hetzelfde geld ben je jezelf namelijk aan het oververzekeren en dat is nooit goed. Zo hebben heel veel mensen zorgverzekeringen en een aparte reisverzekering. Terwijl je met jouw zorgverzekering misschien ook al voor ongelukken in het buitenland verzekerd bent. Verdiep je dus eens goed in je verzekeringen.

Meer financieel nieuws...