Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Een zakelijke lening afsluiten: dit moet je weten

Een eigen onderneming, wie wil dat nou niet? Het is toch heerlijk om alles zelf te kunnen bepalen, van inkopen tot vrije dagen en van taken tot uitgaven. Alleen, ondernemen is natuurlijk niet altijd zo rooskleurig. In het begin krijg je vaak te kampen met flinke investeringen en het kan ook zomaar voorkomen dat je een keer failliet wordt verklaard. Hopelijk lukt het dan om weer een doorstart te maken, maar makkelijk is het nooit. Een flinke tas met geld bij elkaar verzamelen kan soms al een struggle zijn, laat staan als je er nog schulden bij hebt. Om die zak met geld toch bij elkaar te sprokkelen, zijn er bedrijfsleningen. Maar, werkt dat bijvoorbeeld hetzelfde als een lening voor particulieren? En binnen welke termijn moet je dat geleende geld dan terugbetalen? Waarschijnlijk heb je als ondernemer nog talloze vragen en die beantwoorden we allemaal hieronder.

Wie kan zakelijk lenen?

Elke ondernemer kan een zakelijke lening afsluiten. Bij Creddo maken ze geen onderscheid, dus ook iedere starter en zzp’er kan een lening afsluiten. Door Creddo worden dan alle leningen van kredietverstrekkers vergeleken om bedrijven die ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel de beste lening te kunnen bieden.

Hoe sluit ik een zakelijke lening af?

Een zakelijke lening vraag je altijd gratis aan. De kredietverstrekkers die bij Creddo aangesloten zitten komen binnen 24 uur met een offerte. Let op zaken als: de aflossingsperiode, de rente en de maandelijkse kosten. Dit zijn namelijk punten waarop je kredietverstrekkers kunt vergelijken. Daarna is het aan jou om een van bedrijfsleningen te kiezen. Let er ook op dat je rekening houdt met jouw ambities en of de lening wel past bij jouw doelstellingen en het bedrijf.

Gelden er eisen voor een zakelijke lening?

Eisen verschillen per kredietverstrekker. Er wordt na de aanvraagprocedure altijd onderzoek naar jou gedaan. Alleen dan komen ze erachter of er bijvoorbeeld genoeg cash flow is om de lening terug te kunnen betalen. Er wordt dus echt naar de toekomst gekeken. Als je als ondernemer zijnde persoonlijk garant kan staan, dan heb je de kans dat je de meest aantrekkelijke aanbiedingen krijgt. Dit komt omdat de kredietverstrekker minder risico loopt als je zelf garant staat. Een balans en resultatenrekening zijn belangrijk om de toekomst te schetsen, maar goede cijfers laten zien is voor een kredietverstrekker nog veel beter.

Hoeveel rente moet je als ondernemer betalen?

Als je een lening afsluit, komt daar altijd rente bij kijken. Dit geldt dus ook bij een zakelijke lening. Dat je dat bedrag moet betalen is een ding wat zeker is. Hoe hoog dat bedrag is, hangt af van de kredietverstrekker. Zij bepalen namelijk hoeveel rente en aflossing je maandelijks moet betalen. Hoe hoog die maandelijkse kosten zijn, hangen af van het risico dat de kredietverstrekker denkt te lopen. Dat risico is weer bepaald aan de hand van de jaarcijfers, het ondernemingsplan of het aflossingsplan.

In de meeste gevallen kun je ook eerder jouw bedrijfslening aflossen. Bij sommigen kan dit zelfs boetevrij. Een lening aflossen is namelijk niet altijd wijs, vaak krijg je een hoge boete, waardoor je beter niet eerder af had kunnen aflossen, omdat je meer geld kwijt bent.

Het is dan ook verstandig om bij het afsluiten van een bedrijfslening altijd te vragen of je kunt aflossen wanneer jij dat wil. Op die manier weet je meteen waar je aan toe bent. Dat kan ook een reden zijn om juist voor een hele andere kredietverstrekker te kiezen, dus houdt dat zeker in de gaten.

Waarom zakelijke leningen vergelijken?

Het is verstandig om verschillende leningen te vergelijken. Dat geldt voor elke lening en dus ook voor de zakelijke. Een lening vergelijken is dan al helemaal fijn, want op die manier heb je de mogelijkheid om verschillende aanbiedingen te vergelijken op één en dezelfde website. Wellicht kom je een zakelijke lening tegen die goed bij je bedrijf past, maar die je elders niet had kunnen vinden. Er zijn namelijk zoveel kredietverstrekkers tegenwoordig, waardoor je door de bomen het bos niet meer kan zien. In dat geval biedt zo’n vergelijker echt een uitkomst.

Lukt het niet om een zakelijke lening aan te vragen? Kijk dan eens naar deze andere opties.

Meer financieel nieuws...