Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Eerste bank over op IBAN

Als eerste bank in Nederland is Triodos Bank over op IBAN. Uiterlijk februari 2014 moet iedere Nederlander er aan geloven; we gaan een nieuw betaalsysteem gebruiken!

De Triodos Bank is de eerste Nederlandse bank die is overgestapt naar het nieuwe IBAN nummer. Het nieuwe internationale bankrekeningnummer, waarvan we allemaal gebruik moeten gaan maken vanaf februari 2014, is bij de Triodos bank dus vervroegd ingevoerd. Ze zijn hiermee de grote banken zoals de Rabobank, ABN Amro en ING bank een stap voor.

Woordvoerder van Triodos Bank Maarten Thijs zegt dat het gedoe voor de klanten allemaal best meevalt. Ondanks dat het rekeningnummer een stuk langer is geworden, ondervinden klanten er verder geen hinder van. Het hele internetbankieren is aangepast aan het nieuwe IBAN-nummer; als je een oud rekeningnummer invoert in plaats van een nieuw IBAN nummer dan geeft Triodos bankieren automatisch een popup met een melding met daarin het nieuwe IBAN van de betreffende rekening. Handiger kan niet.

Op dit moment werken oude betaalmethodes ook nog gewoon, maar uiteindelijk moet iedereen toch echt over op IBAN. Duizenden organisaties en bedrijven moeten intern nog vele dingen veranderen voor dat het nieuwe IBAN systeem echt een feit is. Boekhoudprogramma's moeten op de schop en het bedrijfsleven moet zich langzamerhand gaan voorbereiden. Gelukkig is er nog ruim een jaar de tijd om over te gaan naar IBAN!

Meer financieel nieuws...