Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

EU aast op meer economische groei

De Europese Unie gaat er de komende tijd alles aan doen om economische groei te stimuleren. Eerder al liet de nieuwe Franse president François Hollande weten te willen inzetten op economische groei.

De Europese Unie gaat er de komende tijd alles aan doen om economische groei te stimuleren. Eerder al liet de nieuwe Franse president François Hollande weten te willen inzetten op economische groei. EU-president Herman Van Rompuy sluit zich daar naar aanleiding van de EU-top bij aan.

“Het werk aan economische groei was overschaduwd door de bestrijding van de begrotingstekorten”, aldus de Belg Van Rompuy. “Maar groei en bestrijden van tekorten is geen tegenstelling. Het zijn twee zijden van dezelfde munt: de een kan niet zonder de ander.”

Ook minister-president Mark Rutte heeft gereageerd op de EU-top. Hij stelt dat een sterk land niet op de pof kan bouwen. Groei en strenge overheidsfinanciën gaan volgens hem goed samen. “De groeimotor in Europa bestaat al: dat is de interne markt”, zo zegt de premier. Aan die interne markt moet volgens Rutte nog wel een en ander gesleuteld worden. “Europa moet meer vrijhandelsakkoorden met landen gaan sluiten.”

Van Rompuy benadrukt dat nationale banenplannen hoge prioriteit moeten krijgen. De jeugdwerkloosheid moet op die manier beter bestrijd worden en de Europese Investeringsbank (EIB) moet meer krediet kunnen verstrekken.

De jeugdwerkloosheid in acht landen waar de jeugdparticipatie het laagst is moet ook aangepakt worden met het bedrag van 7,3 miljard euro uit Europese fondsen, zo stelde de Europese Commissie voor.

Over 5 weken zitten de 27 EU-leiders opnieuw bij elkaar. Tijdens de EU-top worden concrete besluiten genomen en wordt er besloten of er een Europees octrooi komt. Zo’n octrooi zorgt al jaren voor een discussie. Recent was er bijna een akkoord, maar liep het vast op de vestigingsplaats van het octrooibureau.

Meer financieel nieuws...