Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Eurobonds blijft op Duitse weerstand stuiten

De mogelijke invoering van euro-obligaties wordt in Duitsland allesbehalve toegejuicht. Sterker nog, de zogeheten eurobonds kunnen rekenen op flinke weerstand, nu ook van regeringspartij FDP.

De mogelijke invoering van euro-obligaties wordt in Duitsland allesbehalve toegejuicht. Sterker nog, de zogeheten eurobonds kunnen rekenen op flinke weerstand, nu ook van fractievoorzitter Rainer Brüderle van regeringspartij FDP.

“Eurobonds zijn rentesocialisme, omdat Duitsland en andere succesvolle landen meer moeten betalen. Daar gaan wij niet in mee. Het kan niet zo zijn dat slechts enkele landen betalen en alle andere profiteren”, aldus Brüderle tegenover de Duitse krant Die Welt.

De eurobonds moeten ervoor zorgen dat probleemlanden in Europa gemakkelijker en tegen een lager rentetarief kunnen lenen. Voor relatief rijke landen als Duitsland en Nederland betekenen de gezamenlijke obligaties juist dat de rente op hun staatsleningen stijgt en dat is ongunstig. De nieuwe Franse president François Hollande is juist voor de invoering van euro-obligaties.

Brüderle zei verder dat een Europese arbeidsmarkt goed zou zijn om hoge werkloosheid in Europese landen te verminderen: “Duitsland heeft te weinig vakleerlingen, Frankrijk en Spanje een hoge jeugdwerkloosheid. We kunnen voorstellen dat Franse en Spaanse jongeren voor hun opleiding naar Duitsland komen. Dat helpt de jonge mensen en het helpt Duitsland.”

Meer financieel nieuws...