Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Europees noodfonds haalt 3 miljard euro op

Het Europese noodfonds European Financial Stability Facility (EFSF) heeft met succes een 7-jarige lening van 3 miljard euro afgesloten. Dat meldt het EFSF.

Het Europese noodfonds European Financial Stability Facility (EFSF) heeft met succes een 7-jarige lening van 3 miljard euro afgesloten. Volgens het EFSF was het succesvol ophalen van de lening tijdens een veiling van leningen broodnodig. Dit gezien de sterke vraag naar leningen.

Die sterke vraag was met name afkomstig uit Azië en van centrale banken en staatsinvesteringsfondsen, ondanks de onrust en onzekerheid op de financiële markten.

“Ik ben zeer blij met het resultaat van vandaag, dat de sterke vraag van investeerders naar het EFSF aantoont, ongeacht de marktomstandigheden”, zo stelt Christophe Frankel, financieel directeur van het EFSF. Het rentepercentage van de lening, die wordt gebruikt voor steun aan landen Griekenland, Portugal en Ierland, is 2,654 procent.

Meer financieel nieuws...