Beste bezoeker,

Fijn dat u ibannl.org een bezoekje brengt. We zien echter dat u een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat u geen advertenties ziet op ibannl.org.

Jammer, want ibannl.org is dankzij deze advertenties gratis toegankelijk. Wilt u een uitzondering maken voor ibannl.org, zodat we onze dienst gratis kunnen houden? Kijk hier hoe u dit oplost.

Meer info over het gebruik van advertenties leest u in de privacyverklaring.

Europese beurzen kelderen snel

De beurzen hebben vooral te lijden onder het dalende vertrouwen in de Griekse economie. In Amsterdam daalde de AEX in een uur tijd 3,2 naar beneden tot 267,33 punten.

Afgelopen vrijdag was de stemming op de beursvloer al niet opperbest, vandaag (maandagochtend) zet de negatieve trend zich nog verder voort. De beurzen hebben vooral te lijden onder het dalende vertrouwen in de Griekse economie. In Amsterdam daalde de AEX in een uur tijd 3,2 naar beneden tot 267,33 punten. In Frankfurt en Londen met 2,8 procent en in Parijs was het helemaal een drama. Maarliefst 4,2 procent moest daar worden ingeleverd.

Ook de eurokoers zakte verder naar beneden en was vrijdag nog 1,354 dollar waard. Olie zakte naar 85,12 dollar (-2,4%) en Brentolie werd 1,9% minder waard.

Meer financieel nieuws...